Find en institutions hjemmeside


 

Gi' feedback


Her kan du skrive din kommentar til indholdet af denne side og gøre os opmærksomme på fejl eller mangler. Tak fordi du hjælper os med at forbedre aabenraa.dk !


 
 
 
 
 

Tandregulering

Tandregulering

Hver gang barnet er til undersøgelse, vurderer vi tændernes frembrud og tandstillingen.

I. 5. klasse bliver pigerne, og i 6. klasse drengene undersøgt for, om det er nødvendigt at rette tænderne. Som forældre får I altid et brev, hvor vi fortæller om resultatet af denne undersøgelse.

Visitationen foretages på de kommunale klinikker i hele kommunen, samt på mobilklinikken. Kommunen sørger for transport hvor det er nødvendigt.

Der tilbydes ikke kørselsordninger for børn til tandregulering.

Hvis specialtandlægen vurderer, at det er nødvendigt at rette tænderne, bliver I og barnet indbudt til møde, hvor vi taler om behov og behandlingsmuligheder. Inden denne samtale, skal mundhygiejnen være i top.

Det er jer og barnet, som bestemmer, om I vil sige ja til behandlingen.

Retningslinier for tilbud om tandregulering.
Reglerne for, hvilke tandstillingsfejl kommunen kan tilbyde behandling af, er fastsat af Sundhedsministeriet.

Reglerne fastslår, at den kommunale tandpleje skal tilbyde behandling af de tandstillingsafvigelser, der giver stor risiko for senere skader.

Disse skader eller gener kan være ømhed i tyggemusklerne, nedsat tyggeevne, skader på tandkødet, for kraftig slid på tænderne, meget afvigende udseende m.v.

Hvis denne risiko er lille, kan den kommunale tandpleje ikke tilbyde tandregulering - heller ikke selvom tandstillingsafvigelsen er synlig.

Adressen:
Tandreguleringsklinikken
Kongehøj Klinikken
Kongehøjskolen
Tøndervej 90
6200  Aabenraa
Telefon nr. 73 768250


Hvis der er spørgsmål til ovennævnte - kontakt: Tandplejens kontor

Senest redigeret af webredaktør den 04-07-2012

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Telefon: 73 76 76 76 Fax: 73 76 76 77 post@aabenraa.dk Sikker post Cookies CVR-nr. 29189854
skybrud.dk
.