COVID-19 TILTAG

Aabenraa Kommune følger myndighedernes anbefalinger og iværksætter en række tiltag for at forsinke smittebredningen af COVID-19. Her på siden vil vi samle information vedr. COVID-19 tiltag på demensområdet

Daghjem for borgere med demens lukker midlertidig.

- Alle daghjem i Aabenraa Kommune lukker fra og med den 15. marts.
- De berørte borgere vil blive kontaktet telefonisk.

Demenskoordinatorerne kører igen på borgerbesøg, i begrænset omfang.

- Borgere med demens og deres pårørende kan ringe til demenskoordinatorerne. Hvis det vurderes, at det er nødvendigt med et hjemmebesøg, vil det blive aftalt.

- Der benyttes værnemidler.

Demenskoordinatorernes telefontid er kl 8.00-9.00 på alle hverdage

Demenskoordinatorerne kan kontaktes for råd og vejledning og støtte relateret til borgere med demens.
Dette gælder både generelle spørgsmål og konsekvenser af Corona-krisen som ændringer i hjemmeplejen, lukning af daghjem mm.

Få besked, når der kommer nyt på siden
Hvis du ønsker at få direkte besked, når der kommer nyt information på denne side, skal du gøre følgende:

- Tryk på den lille klokke ud for Abonnér
  - Udfyld dit navn og e-mail-adresse
  - Tryk på det grønne felt med Abonnér

Så sender vi dig en mail, når vi opretter nyt vedr. COVID-19

• Ældre og svage mennesker med demens er særligt udsatte, når det gælder coronavirus. Det betyder, at man bliver nødt til at tage en række forholdsregler som pårørende.

• Er du pårørende til en person med demens? Alzheimer foreningen har samlet gode råd og viden til dig der har demens og dig der er pårørende.

Klik her for at se Alzheimer foreningens gode råd om corona

• Hvis du oplever at din pårørende glemmer sundhedsstyrelsens anbefalinger kan du hjælpe ham/hende ved fx at hænge huskesedler op. Ved nogen gavner det at have en seddel på køleskabet, spisebordet og/eller indersiden af hoveddøren. En huskeseddel kan fx se sådan ud:

- Huskeseddel (PDF)

- Huskeseddel (word)

• Flere pårørende har efterlyst nogle ideer til beskæftigelse nu, hvor man ikke kan komme til træning eller i daghjem.

Demenskoordinatorernes idekatalog
    Vores demenskoordinatorer har lavet dette idekatalog til aktiviteter for mennesker med demens

Ideer til aktiviteter - under COVID-19 - for mennesker med demens

Alzheimer foreningens tips til aktiviteter og samvær under coronakrisen
    Alzheimerforeningens rådgivere har samlet nogle tips til, hvordan man kan blive ved med at dyrke aktiviteter og have samvær med mennesker med demens – både hvis man bor sammen eller personen med demens bor alene eller på plejehjem.

Alzheimers foreningens tips til aktiviteter og samvær under coronakrisen

Sundhedsstyrelsens træningsguide
    Sundhedsstyrelsen har udviklet en træningsguide, som gør det lettere at støtte mennesker med demens i at være fysisk aktive.
    Træningsguiden ligger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og kan tilgås fra både PC, tablet og smartphone:

Guide til fysisk træning for mennesker med demens

Kontakt vores demenskoordinatorerne

Kruså, Kollund, Padborg, Felsted og Kliplev:
Ida Tang - tlf: 73 76 80 16
Mail: ita@aabenraa.dk

Bylderup-Bov, Tinglev, Stubbæk og Hjordkær:
Vindiya Rasmussen - tlf: 73 76 78 49
Mail: vvra@aabenraa.dk