Forbrugsgoder

Forbrugsgoder er produkter, som er fremstillet og forhandles bredt til almindeligt forbrug. Det er produkter, som kan købes i almindelige butikker eller ved nethandel. Hvis et forbrugsgoder kan kompensere for et handicap eller en anden funktionsnedsættelse, kan du få tilskud.

Du kan ikke få tilskud til forbrugsgoder, som er sædvanligt indbo, f.eks. almindeligt køkkenudstyr, almindeligt bestik, almindelig hvilestol, gps som benyttes af pårørende eller robotstøvsuger.
Sædvanligt indbo er forbrugsgoder, som er så almindelige i brug, at de findes i de hjem, der måtte ønske et sådant.

Hvad kan du få tilskud til? 

Du kan få tilskud til nogle forbrugsgoder, hvis du har en fysisk fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og forbrugsgodet i væsentlig grad afhjælper din funktionsnedsættelse.

Du kan få tilskud til produkter, som du ikke vil have brug for, hvis du ikke har haft en funktionsnedsættelse, f.eks. en elevationsseng.

Din udgift til forbrugsgodet skal desuden overstige 500 kr. (2019).

Hvem kan få tilskud til forbrugsgoder?

Det kan børn og voksne, der har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som i væsentlig grad kan afhjælpes af et forbrugsgode.

Terapeuterne i HjælpemiddelHuset vurderer den enkeltes behov og bevilliger tilskud.

Hvor stort og tilskuddet?

Du kan få tilskud til 50% af prisen for et almindeligt standardprodukt af den nye offentlige kunst. Din personlige økonomi har ikke indflydelse på, om du kan få tilskuddet eller på størrelsen af ​​tilskuddet. Tilskuddet er skattefrit.

Kontaktinfo

HjælpemiddelHuset

Telefon: 73 76 76 76
Mail: HjaelpemiddelHuset@aabenraa.dk

HjælpemiddelHuset har telefontid kl. 8.30 -12.00 på alle hverdage undtagen onsdag.

 

HjælpemiddelHusets adresse er:

HjælpemiddelHuset
Brunde Øst 10
6230 Rødekro