Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Afløsning og aflastning

Hvis du som ægtefælle eller anden nær pårørende passer et familiemedlem, der har behov for pleje, kan du søge om aflastning eller afløsning.

  Plejebehovet kan skyldes både fysisk og psykisk nedsat funktionsevne hos den pårørende. Denne form for hjælp kan være afgørende for, at din ægtefælle/dit familiemedlem kan blive boende i hjemmet.

  Hjælp til at klare opgaven at passe en pårørende

  Hvis du passer en syg eller svækket pårørende i hjemmet, kan du have behov for af og til at blive afløst eller aflastet, for at kunne holde til at blive ved med at varetage opgaven. 

  Aflastning

  Aflastning foregår udenfor hjemmet og består i, at den syge eller svækkede i et aftalt tidsrum befinder sig udenfor hjemmet. I Aabenraa Kommune foregår aflastning på Special- og Rehabiliteringscenteret i Rødekro eller på Plejehjemmet Riseparken.

  Det er også muligt at få bevilliget aflastning ved, at den syge eller svækkede kan opholde sig på daghjemmene på Rise eller Rønshave Plejehjem.

  Afløsning

  Afløsning foregår i hjemmet og består oftest i, at en hjemmehjælper kommer ud i hjemmet på tilsyn. I ekstraordinære situationer kan hjemmehjælper også i et aftalt tidsrum varetager opgaver i forhold til den syge eller svækkede.

   

  Henvendelse

  Hvis du mener, at du har behov for hjælp til at passe en pårørende,skal du henvende dig til Visitation & Rehabilitering. En visitator vurderer, om du har ret til afløsning og/eller aflastning.

  Kontaktinfo

  Visitation & Rehabilitering

  Telefon: 7376 7676

  Telefontid:
  Mandag-fredag kl. 8-13 (onsdag er der lukket)

  Alle medarbejdere i Visitation & Rehabilitering har personlig træffetid dagligt fra 8.30-9.30 (onsdag lukket)

  Medarbejdere i Boligadministrationen har personlig træffetid mandag, tirsdag og torsdag fra 8.30-9.30 og fra 13-14, fredag fra 8.30-10 (onsdag lukket)

  Hvis du ikke har mulighed for at kontakte Team borgerindgang i telefontiden, er du velkommen til at kontakte os på mail til:
  POST-vogrborger@aabenraa.dk. Så vil vi svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest på førstkommende hverdag.

  Postadresse:

  Visitation & Rehabilitering
  Skelbækvej 2
  6200 Aabenraa

  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854 find ean-nummer

  Borgerservice - bestil tid