Arkitekturens dag og priser

Aabenraa Kommune hædrer hvert andet år ny og gammel arkitektur. Her bliver priserne: Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit uddelt.

Nytænkende nybyggeri? Smukke istandsættelser med respekt for det originale? Spændende og funktionelle institutioner? Behagelige byrum?

Hvert andet år finder Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet en vinder af Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit. Det er et bedømmelsesudvalg der udpeger vinderen af Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen, mens det er borgerne som afgør vinderen af Borgernes Favorit.

Arkitekturens Dag afholdes næste gang i 2021. 

Vindere  2018

På Det Gamle Rådhus overrakte Aabenraa Kommune den 1. oktober 2018 årets bygningspræmieringer. De to ærefulde priser – Bygningsforbedringsprisen og Arkitekturprisen – gik til henholdsvis Gildegade 17 og VUC Glødelampen. Derudover blev der uddelt "rosende omtale" til henholdsvis Arena Aabenraa og UCsyds nye byggeri. 

Borgernes Favorit gik til Aabæk Efterskoles nye tilbygning "Skibet" med 306 stemmer ud af de i alt 692 afgivne stemmer. 

Fakta

Formålet med Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit er at sætte fokus på god arkitektur og bygningsbevaring. Gennem præmieringerne rettes fokus på nyopførte bygninger, ombygninger eller tilbygninger, nyistandsatte bygninger, nyetablerede byrum, anlæg eller landskabsrum samt bygningsbevaring, der er med til at gøre Aabenraa Kommune til et smukkere og bedre sted at opholde sig. Med præmieringerne ønsker kommunen at medvirke til en øget interesse for den arkitektoniske kvalitet i de fysiske omgivelser og hædre arkitekter for deres arbejde og bygherrer for deres prioritering af arkitekturen og bygningsforbedring.

Kontaktperson

Frederikke Skovbo Winther, bevaringsarkitekt
Tlf.: 7376 8805 - fsw@aabenraa.dk

Mail: plan@aabenraa.dk

Tlf. 7376 7676