Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Masterplan for Brundlund Slotspark

  I 2007-2008 udarbejdede Aabenraa Kommune i samarbejde med Niras en masterplan for Brundlund Slotspark.

  Masterplanen beskriver muligheden for bl.a. at samle en række af kommunens museale og kulturelle institutioner i et historisk og bynært miljø omkring Brundlund Slot, der blev opført af Dronning Margrethe I i begyndelse af 1400-tallet.

  Planen er tænkt som et oplæg til en fremtidig arkitektkonkurrence. I planen er indlagt program for en række kulturelle institutioner i området: kunstmuseum, billedskole, bymuseum, bibliotek, restaurant og turistkontor med et samlet etage areal på 16.300 m2.

  Brundlund Slot huser i dag Kunstmuseet Brundlund Slot, hvis hovedopgave er at indsamle og formidle dansk kunst med særlig fokus på de bedste sønderjyske kunstnere. Masterplanen åbner op for muligheden for at flytte byens søfartsmuseum til området.

  Den østlige og sydlige del af området omdannes til et område af parkkarakter og udbygges med solitære, dvs. enkeltstående, bygninger, der rejser sig op af en grøn, bymæssig flade.

  Det vestligste areal langs Dr. Margrethes Vej skal friholdes for bebyggelse og indrettes som en grøn flade med skulpturer og kunstneriske installationer med stor synlighed fra vejen. Allébeplantningen bevares.

  Kontaktinfo

  Plan

  Telefon: 7376 7774
  Mail: plan@aabenraa.dk
  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854

  Borgerservice - bestil tid