Udviklings­perspektiv Ålandet

Aabenraa Kommune gennemfører i 2017 og 2018 en proces med at skabe et udviklingsperspektiv, som skal danne en fælles retning for udviklingen af Bylderup Bov, Rens og omegn. Processen arrangeres i samarbejde med Rens Egnsråd og Borgerforening for Bylderup Bov, Bylderup og Lendemark.

Baggrund

For at sikre langsigtet planlægning og udvikling for kommunens byer, har byrådet i Aabenraa kommune bevilget midler til udviklingsperspektiver, før kaldet udviklingsplaner. Udviklingsperspektivet berører områderne beliggende i Bylderup og Burkal Sogne.

Lokale input er vigtige

Udviklingsperspektivet for Bylderup Bov, Rens og omegn nu kaldet Ålandet udarbejdes i samarbejde med lokalsamfundet. Samarbejdet sker i form af et idémøde for alle interesserede samt ved dannelse af en frivillig arbejdsgruppe. Sammen kortlægger vi områdets kvaliteter, potentialer og udfordringer og udpeger indsatsområder for den fremtidige udvikling.

Den frivillige arbejdsgruppe sammensættes på idémødet 2. oktober. Gruppen deltager i 4 møder, hvor de sammen med det kommunale projektteam arbejder videre med udviklingsperspektivets indhold.

Hvad er et udviklingsperspektiv?

Resultatet af processen er et samlet dokument, der indeholder en vision for områdets fremtid. Derudover indeholder den et katalog af ideer og projekter, der understøtter visionen. Læs mere i filen ”Udviklingsperspektiver for lokalsamfundet” som findes i menuen i højre side. Her beskrives blandet andet hvordan udviklingsperspektivet gøres til virkelighed.

Det færdige udviklingsperspektiv kan efter endt proces findes i menuen til højre.

Proces for udviklingsperspektivet

2. oktober 2017 kl. 18:30-21:30: Idémøde på Slogs Herreds Hus. Alle interesserede er velkomne. Programmet vil blandt andet bestå af information om processen og dannelse af en frivillig arbejdsgruppe.

Oktober 2017 - Arbejdsgruppemøde 1

November 2017 - Arbejdsgruppemøde 2

November 2017 - Arbejdsgruppemøde 3

Februar 2018 - Arbejdsgruppemøde 4