Fødevarer

Du kan være med til at mindske miljøbelastningen ved blandt andet at undgå madspild og spise mindre kød. Vi har samlet en række gode råd til klimavenligt fødevareforbrug:

Spis mindre kød – især okse- og lammekød – og spis mere plantebaseret

Find de officielle kostråd på Fødevarestyrelsens hjemmeside Alt om kost

Forbrugerrådet Tænk: Sådan spiser du mere klimavenligt

Se den grønne tænketank CONCITOs klimavenlige opskrifter

Se fødevarernes klimaaftryk i CONCITOs store klimadatabase


Spis fødevarer, der er dyrket lokalt og efter sæson

Forbrugerrådet Tænk: Vælg danske frugter og grøntsager i sæson

 
Undgå madspil – køb og lav kun den mad, du kan spise

Læs, hvordan du undgår madspild på Fødevarestyrelsens hjemmeside Alt om kost  

Forbrugerrådet Tænk: Undgå madspild med For Resten appen