Spareråd fra Energistyrelsen

Kampagne fra Energistyrelsen skal hjælpe os med at spare endnu mere på energien

Vi mærker alle de høje priser på el, varme og benzin på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa. Derfor gør mange en ekstra indsats lige nu for at spare på energien. Med denne kampagne fra Energistyrelsen får du de bedste spareråd i sæson, der passer til lige netop din situation. 

Lige nu og her kan du med få ændringer i både din bolig og dine daglige energivaner hente en mærkbar besparelse – både på dit energiforbrug og din pengepung – langt ind i vinteren. For fyringssæsonen er lige om hjørnet. Her er de 4 bedste råd fra Energistyrelsen:

Forbered din bolig til vinter

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. F.eks. er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

Se, hvordan du kommer i gang her

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk

Se, hvornår strømmen er billigst

Tag kortere bade

Hvis en familie på 4 personer alle korter deres varme bad ned med 2 minutter om dagen, kan man spare omkring 6.000 kr. om året.

Læs mere om at spare på vandet her

Tjek dit varmeanlæg

Med små justeringer kan dit varmeanlæg blive mere energibesparende. F.eks. kan et serviceeftersyn sikre, at anlægget kører allermest effektivt gennem hele vinteren. Se vores guide til, hvordan du ser dit anlæg igennem.

Se guiden her

Se flere gode spareråd, som passer til din boligtype

Hus

Lejlighed

Sommerhus

Få flere gode råd på sparenergi.dk