Plastolietanke med fejl

Overjordiske plasttanke af mærket Kingspan/Titan R1225 fra perioden 2002-2004 har vist sig at være for dårlige. Flere tanke har fået revner. Har du en af disse tanke, skal du udskifte den straks.

Har du en tank med stor risiko for revner

Har du en overjordisk tank af plast fra 2002-2004, skal du kontrollere om den hører til den type, der kan risikere at revne. Der er tale om tanke af mærket Kingspan Titan R1225. Det vil sige, at tanken er på 1225 l. På tankattesten eller tankpladen skal du se, om der indgår et R i tankens nr.

Kingspan har opsporet en del af tankene og udskiftet dem. Der findes stadig tanke, som de ikke har kunnet opspore. Er din tank en af dem, bør du udskifte tanken snarest for at undgå risiko for forurening fra en tank, der springer læk. Hvis du  er i tvivl kan du kontakte kommunen.

Kingspan Miljøcontainere har i perioden 2002 til 2004 produceret og forhandlet nogle plasttanke, som har vist sig ikke at være solide nok. Der opstår små revner i plasten, så tanken bliver utæt.

 

Ofte stillede spørgsmål

  • Tankpladen er tankens id. Her kan du finde et g.nr.,  som er en kode for oplysninger om tankens producent, hvilket materiale tanken er lavet af og hvordan den er sikret mod at blive utæt. Desuden findes tankens produktionsår, størrelse og nummer på pladen. Tanke uden tankplade er ulovlige.

    Du kan ofte finde tankpladen i nærheden af påfyldningsstudsen. Hvis tankpladen ikke er synlig på en nedgravet tank, kan du grave ned til tanken og lede efter tankpladen.

  • Tankattesten er et stykke papir, der indeholder flere oplysninger end tankpladen. Tankattesten følger tanken, så når du køber en tank (ny eller brugt) følger der som regel en tankattest med. En kopi af tankattesten skal sendes til kommunen, når du opstiller eller nedgraver en olietank.

Hvis du er i tvivl om din tank skal udskiftes kan du ringe til Lillin Villadsen tlf. 7376 8961 eller Lene Hansen tlf. 7376 7044, eller kontakte os via mail til industri@aabenraa.dk