For grænsependlere og turister

Myndigheder i Tyskland/Slesvig-Holsten
Den tyske forbundsregering har per 1. august 2021 indført en ny indrejseforordning, der blandt andet berører grænsependlere, der arbejder i Danmark. Læs karantæneforordningen og undtagelserne på det tyske sundhedsministeriets hjemmeside. På hjemmesiden findes også en kort oversigt over de gældende regler.

Information til rejsende og teststationer i Slesvig-Holsten findes her.

Ministerium für Soziales, Gesundheit, Jugend, Familie & Senioren i Slesvig-Holsten har oprettet en borgertelefon, som borgere kan ringe til mandag til fredag kl. 8-18, hvis man er i tvivl om indrejse- og karantæneregler i Slesvig-Holsten: 0049 431 79 70 0001. Alternativt kan du også skrive en e-mail til: corona@lr.landsh.de.

Myndigheder i Danmark
På coronasmitte.dk er der en rubrik for personer med bopæl i grænselandet. Her henvises der til, at disse personer må rejse ind i Danmark, hvis de ved indrejse kan fremvise en negativ coronatest, der maksimalt er 72 timer gammel, eller hvis de er færdigvaccineret (2 uger efter 2. stik), uanset formål. Grænsekontrollen vil, så længe restriktionerne gælder, blive intensiveret. Man skal derfor påtænke forlænget rejsetid.

Du kan kontakte hotline vedrørende indrejse i Danmark på telefon +45 70 20 60 44.