For grænsependlere

Den dansk-tyske grænse er åben, og der er pt. ingen restriktioner for grænsependlere.

Den forøgede smittespredning kan dog give anledning til spørgsmål om grænseforhold. Her på siden finder du links til informationer og svar fra de relevante myndigheder på den danske og tyske sider af grænsen.

Det danske udenrigsministerium fraråder ikke-nødvendige rejser

22. oktober har Udenrigsministeriet frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland. Grænseregionen Slesvig-Holsten er undtaget, da regionen ikke opfylder kriterierne for anbefalingen. For at være ”åbent” skal et land have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage. 

Myndigheder i Tyskland/Slesvig-Holsten

Ministerium für Soziales, Gesundheit, Jugend, Familie & Soziales i Slesvig-Holsten:

Ministeriet har oprettet en 24 timers borgertelefon, som borgere til enhver tid kan ringe til, hvis man er i tvivl om indrejse- og karantæneregler i Slesvig-Holsten: 0049 341 79 70 0001.

Delstatsregeringen i Slesvig-Holsten har godkendt en karantæneforordning, der gælder fra den 2. oktober 2020 og frem til den 1. november 2020.

Generelt gælder det, at hvis man rejser fra et risikoområde til Slesvig-Holsten, skal man i 14 dags karantæne. Der er dog undtagelser for blandt andet grænsependlere og for personer, der har opholdt sig i et risikoområde under 48 timer.   

Læs karantæneforordningen og undtagelserne på delstatens hjemmeside.    

Myndigheder i Danmark

coronasmitte.dk er der en rubrik for personer med bopæl i grænselandet. Her henvises der til, at disse personer må rejse ind i Danmark uanset formål.