Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Felsted

Felsted ligger velplaceret midt mellem Aabenraa, Sønderborg, Gråsten og Flensborg.
Her finder du både dansk og tysk børnehave og skole, et hav af fritidstilbud – og du og din familie vil møde engagerede mennesker, der har lyst til at involvere sig i byens fortsatte positive udvikling.

  Igennem de seneste år har byen gennemgået en positiv udvikling, der har gjort vores landsby til et dejligt sted at bo. Du vil opleve en landsby, hvor din familie kan få en tryg hverdag – og hvor der er tæt til skole og fritidsaktiviteter.

  I nærområdet finder I således et rigt udbud af udendørsaktiviteter, der henvender sig til hele familien. I tilknytning til Felstedhallen, hvor der er indrettet mødelokaler og motionscenter – ligger boldbaner og legepladser. Ligeledes finder du udendørs tennisbaner og petanque-baner.

  I den sydlige ende af byen ligger parken Moselunden, et dejligt område, der byder på forskellige rekreative faciliteter –, bl.a. en legeplads og nyanlagt Krolf-bane.

  En udviklingsplan, der blev udarbejdet i 2009, satte fokus på Felsteds store udviklingspotentiale, og borgerforeningen er i fuld gang med at realisere udvalgte projekter. En af aktiviteterne gik ud på at etablere et medborgerhus i byen – Damms Gård blev indviet i foråret 2014! Nu står huset klar til brug for borgerne med bibliotek og mødelokaler. I de kommende år gennemgår Felsted bymidte en omfattende byfornyelse.

  Felsteds historie går langt over 1.000 år tilbage. Felsted var oprindeligt en landsby, hvor gårdene lå tæt op ad hinanden på begge sider af byens dengang to eneste gader. Sådan var landsbyen helt frem til 1784, hvor jorden blev udskiftet og hvor langt de fleste gårde blev flyttet ud på de omkringliggende marker.

  Igennem de seneste år 40-50 år er Felsted vokset fra 400 til i dag knap 1.060 indbyggere. I denne tid har byen gennemgået en stor forvandling: fra landsby til stationsby og fra stationsby til kommunecenter i den tidligere Lundtoft kommune. I forbindelse med kommunesammenlægningen er byen sidenhen blevet en del af Aabenraa kommune, som områdecenter i den østlige del af kommunen.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores landsby!

  Dagpleje
  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private dagplejetilbud i området
  Dagplejerne har samlingslokale i det gamle rådhus og i Medborgerhuset Damms Gård, hvor de på skift samles i små grupper, én dag om ugen.

  Skole/SFO
  Børnehaven Bakkehuset
  Waldkindergarten, den tyske skovbørnehave
  Felsted Centralskole, 0-9 kl. og Bygbjerg SFO

  Deutsche Privatschule Felstedt, 1-7 kl.

  Indkøb
  Spar Købmand
  F24 m. postbutik

  Afstande

  • Aabenraa: 12 km – busforbindelse: rute 112 eller 128
  • Gråsten: 12 km – busforbindelse: rute 128
  • Sønderborg: 24 km – busforbindelse: rute 112
  • Padborg: 26 km
  • Flensborg: 30 km
  • Hamborg: 170 km 

  Ofte stillede spørgsmål

  • Det bedste ved at bo i Felsted er, at byen er en særdeles sund og aktiv landsby, hvor de fleste kender hinanden. Byen har en flot beliggenhed nær skov og vand. Vi mødes ofte i vores nyrenoverede medborgerhus, Damms Gård, til al slags aktiviteter.

   Byen ligger i kort afstand til motorvejen og der er ikke langt til nogle af de større byer, hvis man savner et større kulturtilbud i ny og næ. Esbjerg eller Fredericia ligger lige rundt om hjørnet, og Hamborg ligger kun 170 km herfra.

   Og i og omkring byen finder du rigt udbud af udendørsaktiviteter, såsom: sejlsport, løb, cykling, golf, vandring. Vi har det hele!

   Citat: Hans Jørgen Nissen

  Eva Aaen Damsleth Larsen

  Mail: eo@aabenraa.dk

  Eva Aaen Damsleth Larsen
  Mobil: (+45) 20 34 73 82

  Malene Hansen
  Udviklingskonsulent
  Telefon: (+45) 73 76 70 31

  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854 find ean-nummer

  Borgerservice - bestil tid