Aabenraa

I Aabenraa bliver du omfavnet af den klassiske købstad. Og som ekstra bonus får byen en helt særlig atmosfære fra fjorden, bystranden og skovene, der omkranser byen.

I midtbyen møder du en herlig blanding af brostensbelagte, gamle bymiljøer og moderne byliv med masser af indkøbsmuligheder - blandt andet i den hyggelige gågade.

En bynær strand med strandpromenade og lystbådehavn giver du mulighed for at dyrke vandlivets glæder, og er med til at gøre byen til et godt sted at være.

I Aabenraa finder du alle købstadens tilbud: Uddannelser, kultur, koncerter, biograf, vandland, ligahåndboldkampe og motionsevents som Aabenraa Bjergmarathon og DHL Stafetten Sønderjylland.

Aabenraa er en del af grænselandet, med kun en halv times kørsel til storbyen Flensborg og under to timer til metropolen Hamborg. Du vil kunne fornemme de to kulturer - den danske og den tyske - overalt. Du finder både danske og tyske skoler, børnehaver, gymnasier, biblioteker og andre kulturinstitutioner.

Som tilflytter vil du i de kommende år opleve, at Aabenraa udvikler sig til en af de mest levende og moderne købstæder i Danmark. Blandt andet med ny Multiarena, nyt campus for UC Syddanmark og forskellige byfornyelsesprojekter. Læs mere om Aabenraa som Fremtidens Købstad.

Du finder alle boligformer i Aabenraa. Lige fra gamle fredede byhuse og renoverede patriciervillaer, over luksuslejligheder med fjordudsigt, til parcelhuse i alle prisklasser og gode lejeboliger.

Foreningslivet er rigt og varieret, og du finder helt sikkert en hobby eller forening, der passer lige til dig. Lad dig inspirere på Aabenraa Kommunes Foreningsportal.


Dagpleje:

Find en dagplejer i nærheden
Der er også private børnepassere i området.

Vuggestuer:

Integrerede institutioner 0-6 år:

Børnehaver 3-6 år:

Skole/SFO:

Indkøb:

Et bredt udvalg af dagligvarebutikker, detailhandel og spisesteder

Afstande:

  • Rødekro station: 7 km
  • Padborg/Kruså: 25 km

Ofte stillede spørgsmål

  • - Vi har den smukkeste natur, skoven, vandet og lækre, lokale råvarer. Vi har et stærkt og kreativt byrum. Vi tænker positivt - i muligheder. Pasningsgarantien er i top, og uddannelsesmulighederne mange. Jeg synes, vi tilbyder det bedste fra vugge til grav.

    Jeg har et kærlighedsforhold til Aabenraa. Om jeg går langs fjorden, igennem skoven eller betragter byen - så føler jeg, at jeg er på date. Jeg er forelsket.

    Citat: Rikke Buthler