De har fået hjælp

Jacob Peter Jacobsen: Piloterne er guld værd

Biologen og iværksætteren Jacob Peter Jacobsen er i færd med at indrette en socialøkonomisk virksomhed i Sønderhav. Han har fået hjælp af erhvervspiloterne og bruger dem igen og igen. 

På en naturskøn plet ved Sønderhav er biolog Jacob Peter Jacobsen ved at gøre klar til at åbne en kursusvirksomhed og Bed & Breakfast, hvor man som gæst kan finde fuldstændig ro. 

På samme måde skaber han et refugium for de dyr og planter, der naturligt lever i området. Han etablerer søer, små bakker og stendynger i landskabet, som er ideelt for at få padder til at slå sig ned og yngle. Og han planter levende hegn, frugttræer og andre løvtræer, som er godt for vildtet. Med tiden vil han bygge hytter i herligheden, så mennesker med hang til ro og fred også kan benytte området som et refugium. 

Vindmølle, svedhytte og naturbad
Samtidig er han ved at sætte huset i stand, hvor han bor sammen med sin familie. Huset sættes i stand med bæredygtige materialer og gamle teknikker. Og Jacob Peter Jacobsen eksperimenterer med materialer og metoder, bl.a. lerpuds og egne malinger. 

- Der er løbende mange ting, jeg har behov for at spørge kommunen om. Må jeg det ene, og kan jeg det andet? Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil rejse en vindmølle, bygge en svedhytte eller etablere et naturbad i haven? Jeg kender til natur i kraft af mit fag. Men jeg ved ikke ret meget om erhverv. 

- Så jeg synes, piloterne er guld værd. Det er genialt, at kommunen har en ordning, hvor man kan ringe ind med alle sine spørgsmål og få hurtig hjælp og vejledning, konstaterer Jacob Peter Jacobsen.