Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Vi udvikler talenter og eliteudøvere

Aabenraa Kommune støtter ambitiøse idrætsudøvere og foreninger, som gerne vil udvikle eliteidrætsudøvere. Elite Aabenraas kernefunktion er at skabe gode miljøer for talentudvikling i Aabenraa Kommune. For at det skal lykkes, kræver det løbende udvikling og et stærkt samarbejde med talenter, foreninger og erhvervsliv i Aabenraa Kommune.

 

Elite Aabenraa er centreret omkring Arena Aabenraa, hvor der er fysisk træning for talenterne og faste månedlige arrangementer.

Talentordning og Klubordning

Elite Aabenraa er opbygget med en talentordning, som tilbyder kostvejledning, mental træning og fælles fysisk træning. Ordningen er for alle unge talentfulde udøvere, som ønsker at afprøve hvor langt talentet rækker.

Elite Aabenraa tilbyder endvidere foreninger støtte via klubordningen. Klubordningen er for foreninger, der gerne vil skabe succesfulde talentudviklingsmiljøer.

Talenterne som er med i Elite Aabenraa er optaget udfra en række kriterier, som du kan læse mere om på vores hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål

 • Ansøgningsfrist 1. juli 2018.

  Der skal sendes både en ansøgning og en sportslig anbefaling af din træner.

  Talentordningen er for unge mellem 15-25

 • Talenter som dyrker en sport, hvor der afholdes officielt DM, samt sporten skal være under Danmarks Idrætsforbund (DIF) kan søge om optagelse i Talentordningen.

  I klubordningen findes 10 kriterier, som er afgørende for hvorvidt en klub kan være en del af Elite Aabenraas klubordning. Se kriterierne her: http://eliteaabenraa.dk/klubordning/

 • Den nedre grænse på 15 år, er sat ud fra Team Danmarks anbefalinger, samt en vurdering af, at man først som 15-16 årig skal begynde at specialisere og investere i sin sportsgren. Børn og unge som er yngre end 15, må gerne dyrke mange sportsgrene og skal derigennem opbygge en bred kropslig basis.

  Den øvre grænse på 25 år er vurderet ud fra, at ordningens formål er, at bidrage til at udvikles talenter og skabe en grobund for de unge ambitiøse udøvere. Når man er ældre end 25 år vurderes det, at man har været igennem den proces og derfor ikke får det optimale ud af Elite Aabenraas talentordning.

 • Der er en egenbetaling for talenterne i Elite Aabenraas Talentordning. Denne er fordelt på grupperne:

  Gruppe 1 (15-17 årige): 1.200,-

  Gruppe 2 (18-25 årige): 800,-

Kontaktpersoner

Uffe Lykke Vind Kultur- og fritidskonsulent
uv@aabenraa.dk tlf. 7376 8972
Lone Fiil Fritidskonsulent
lfi@aabenraa.dk tlf. 7376 7469
Fandt du siden nyttig?

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854

Borgerservice - bestil tid