Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Børnekultur

Børnebiblioteker, Musikskole, Billedskole, Kultur- Borger- og Aktivitetshuse samt byernes rum er blandt de steder hvor du møder børnekultur i Aabenraa Kommune. En række tilbud bliver til i samarbejde med skoler og dagtilbud samt foreninger og andre aktører.

Det hører med til en sund, sjov og god opvækst at kunne møde kulturen i alle dens former. Vi har fokus på kulturlivets fødekæde. Den starter som bekendt med de små, og vi arbejder for, at der er noget at stræbe efter når viden, talent og interesser udvikles.

Familiesøndage

Børnefamilierne flokkes hver 1. søndag i måneden når NygadeHuset holder familie-søndag med åbne værksteder, teater og koncerter under temaer fra Star Wars og kæledyr, til æblemost og julebag.

Børnebiblioteket

Børnebibliotekarerne på både de danske og tyske biblioteker er klar med inspiration og vejledning omkring børn, bøger, apps, spil, musik og andre medier

Musikskolen

Musikskolen har hold i hele kommunen fra rollinger til aspiranter der vil på Musikalsk Grundkursus. Eleverne spiller hvert år flere koncerter rundt omkring i kommunen, og er med til Musikskolernes Dag i Tivoli i København. Musikskolen arrangerer også koncerter for hele familien.

Billedskolen

Billedskolen på Brundlund Slot modtager tilmeldinger fra 3.-10 årgang, og samarbejder med partnere i grænselandet. Flere gange om året medvirker eleverne ved udstillinger.

Børneteater

Aabenraa kommune har prioriteret at have et børneteaterudvalg der sørger for, at der bliver vist professionelt teater i skoler og dagtilbud overalt i kommunen. Skoler og daginstitutioner kan søge om tilskud til visning af forestillinger for børn og unge. 

Der bliver arrangeret teaterforestillinger for børn på bibliotekerne, i kulturhuset NygadeHuset samt i foreningen Det Lille Teater.

Alle skoler og daginstitutioner i Aabenraa Kommune har herudover mulighed for selv at invitere teatre til at vise forestillinger. I Teatercentrums Røde Brochure, som udgives hvert år i marts/april, er listet professionelle børneteatres aktuelle repertoire.

Kultur i Rygsækken

Kultur- og Fritid har knyttet Skoler og dagtilbud sammen med kommunens kulturinstitutioner for hvert år sammen at udvikle en Kulturrygsæk, med tilbud der rækker ud over det sædvanlige: animationsfilm, design, kortfilm og sangskrivning kommer  på den måde ud til dagplejere, børnehaver og skolebørn. Rygsækken er klar hvert år inden sommerferien, så der er mulighed for at booke sig ind og komme tæt på kunstnerne.

Fandt du siden nyttig?

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854 find ean-nummer

Borgerservice - bestil tid