Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Et fritidspas dækker kontingentet til en kultur- eller fritidsforening i Aabenraa Kommune på op til 1000 kr. pr. barn om året.

Obs! Den nuværende ordning for ansøgning af nye fritidspas ophører pr. 1 juli 2018 og overgår til en ny ordning som formidles igennem folkeskolerne. Derfor kan nuværende fritidspas kun indløses, hvis afregning fra foreningen finder sted inden 1. august 2018. Du skal sikre dig, at foreningen afregner med kommunen inden 1. august 2018

Få hjælp til gratis fritidsaktiviteter til dit barn via et fritidspas

Et fritidspas giver dit barn mulighed for at deltage i lige netop den fritidsaktivitet som er sjov, motiverende og tilpasset dit barns behov.

Tag kontakt til dit barns folkeskole, som har mulighed for at tildele et fritidspas til dit barns fritidsaktivitet.

Skolen og foreningen afregner derefter kontingentet.

Information til foreninger

Når et fritidspas gives til et barn eller en ung, der ønsker at være en del af jeres forening sker det igennem barnets folkeskole. Når barnet har deltaget i jeres prøveperiode og barnet fortsat vil gå i jeres forening, skal I tage kontakt til skolen for afregningen.

Det nemmeste er at sende kontingentet direkte til skolen, hvorefter de afregner fritidspasset.

Det anbefales at foreningen forud for det afsendte kontingent, har taget kontakt til skolen.

Deadline

Kontingentopkrævningen må først sendes efter prøveperioden i jeres forening. Herefter aftales der med barnets skole hvornår kontingentet betales.

Ofte stillede spørgsmål

  • Et fritidspas giver økonomisk hjælp til betaling af kontingent i en kultur- eller fritidsforening i Aabenraa Kommune.

  • Fritidspas gives til børn fra 0. til 9. klasse og unge med tilknytning til SSP, der i fritiden af en økonomisk-, social- eller sundhedsmæssig årsag ikke er medlem af en kultur- eller fritidsforening.

  • Du søger fritidspas igennem dit barns folkeskole. Du tager kontakt til skolen, hvorefter skolen er bemyndiget til at vurderet behovet for et fritidspas. Skolen og foreningen afregner herefter kontingentet.

  • Et fritidspas er udstedt til en bestemt aktivitet. Dette gøres i samspil med skolen. Hvorvidt fritidspasset kun er gældende til den enkelte aktivitet afgøres i samspil med skolen. Der er mulighed for at få op til 1.000 kr. pr. barn pr. år.

  • Fritidspasset kan bruges i alle kultur- og fritidsforeninger i Aabenraa Kommune. Du kan se en oversigt over foreningerne her. Derudover kan fritidspasset også bruges i kommunens kulturinstitutioner, såsom musikskole og billedkunstskole.

  • Når barnet/den unge er begyndt i foreningen. Skal foreningen tage kontakt til skolen, hvorefter skolen betaler kontingentet.

  • Fritidspasset kan ikke anvendes til kommercielt brug som private fitnesscentre, danseskoler og entré til svømmehal.

Kontaktperson

Uffe Lykke Vind Kultur- og fritidskonsulent
uv@aabenraa.dk tlf. 7376 8972
Fandt du siden nyttig?

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854 find ean-nummer

Borgerservice - bestil tid