Når Tour de Frances tredje etape søndag 3. juli 2022 kommer forbi Aabenraa Kommune, bliver ruten afspærret på dagen i tidsrummet klokken 12.00-18.00. Kom derfor i god tid og deltag i den gule folkefest. Vær opmærksom på, at vi løbende opdaterer denne side med nyt om afspærringen og andre trafikale informationer i forbindelse med Tour de France 2022 i takt med, at vi får konkrete planer fra myndigheder og de ruteansvarlige.

Ofte stillede spørgsmål

 • letourcph.dk finder du generelle trafikoplysninger på alle tre etaper.

  Skal du på ferie, så vær opmærksom på at Tour de France kan påvirke trafikken både 1., 2., og 3. juli.

 • Tour de France-ruten vil i Aabenraa Kommune blive afspærret i tidsrummet klokken 12.00-18.00 søndag 3. juli, når tredje etape kommer gennem kommunen fra Genner over Aabenraa til Felsted. Busruter bliver derfor lagt om på dagen, mens for eksempel hjemmehjælp også stadig vil blive foretaget.

  Her kan du læse mere om ruten

 • På hjemmesiden Transport til Touren kan du læse, hvornår Tour-karavanen og feltet forventes at være i nærheden af dig.

 • I det tidsrum, hvor ruten er afspærret fra klokken 12.00-18.00, vil det ikke som trafikant være muligt at krydse ruten. Derfor skal for eksempel markarbejde, indkøb og øvrige nødvendigheder være foretaget inden klokken 12, hvor afspærringen opsættes. Som gående skal man i det afspærrede tidsrum være ekstra agtpågivende, fordi der i tidsrummet konstant vil være Tour de France-relateret trafik – og ikke kun, når cykelrytterne suser forbi.

 • Der vil være flere muligheder for at parkere sin bil – både ved Genner, Aabenraa og Felsted. Det vil man kunne orientere sig om i kortet her på letourcph.dk.

 • Det vil ikke være muligt at cykle på vejen, hvor cykelrytterne skal passere, når ruten er afspærret. Det vil dog være muligt at cykle de steder, hvor der er cykelsti – vær dog opmærksom på, at man ikke må krydse Tour de France-ruten som cyklist, men du må gerne trække din cykel på tværs af rute, hvis du er agtpågivende.

 • Ja, busserne kører, og de er gratis at bruge. Ruterne vil dog være omlagt. Tjek Sydtrafiks hjemmeside for at se, hvordan busserne kører hos dig, når Tour de France kommer forbi.

 • Der kommer ikke decideret shuttlebusser på dagen, men der kommer en ordning, der ligner. Linje 1 kører fra Rødekro St. over varmeværket, sygehuset og Løgumklostervej til Jernbanegade og retur - afgang hvert. 20. minut hele dagen.

  Alle øvrige busruter kører som normalt indtil kl. 12.00 og efter kl. 18.00. Og det er hele dagen gratis at køre med alle regionale ruter og bybussen, der både betjener Rødekro St. og den store parkeringsplads ved varmeværket.

  Se øvrige ændringer af ruterne på Sydtrafiks hjemmeside: https://www.sydtrafik.dk/koreplaner-trafikinfo/trafikinfo/tdf-trafikinformation/

 • Ved akutte hændelser skal man gøre, som man plejer og ringe 114 eller 112, alt efter hvor akut situationen er. Der er udarbejdet beredskabsplaner, som sikrer, at ambulancer, brandbiler og politiet altid kan komme frem til dig.

Her kan du se Tour de France-ruten, som afspærres 3. juli 2022.