Beslutningsprotokol
onsdag den 4. maj 2016 kl. 09:00
Mødested: | Lokale 412, Skelbækvej |
Udvalg: | Teknik- og Miljøudvalget |
Medlemmer: | Bent Sørensen, Jens Wistoft, Christian Gramstrup Lauridsen, Helga Nørgaard, Christian Panbo, Kurt Andresen, Thomas Juhl |
Bemærkninger: |
-
UdskrivSagsid.: 16/13, Sagsinitialer: TMP
Sagsfremstilling
Godkendelse af dagsorden
Teknik- og Miljøudvalget
- onsdag den 4. maj 2016, kl. 9,00
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Godkendt.
-
UdskrivSagsid.: 14/4610, Sagsinitialer: KRY
Sagsfremstilling
Efter evalueringen af § 17 stk. 4 udvalget om kollektiv trafik har Økonomiudvalget den 15. marts 2016 besluttet, at § 17 stk. 4 udvalget fortsætter med et justeret kommissorium.
Teknik- og Miljøudvalget skal derfor anbefale byrådet en formulering af det nye kommissorium.
Der vedlægges et forslag til justeret kommissorium, og det tidligere kommissorium vedlægges til sammenligning.
I det justerede kommissorium fremhæves hensynet til sammenhængen mellem den kollektive bustrafik og andre trafikarter (særligt cyklende og gående) og hensynet til transporten til uddannelsessteder. Desuden fremhæves det overordnede hensyn til byrådets vækstdagsorden.
Sammensætningen af medlemmer i § 17 stk. 4 udvalget foreslås uændret, og funktionsperioden er sat til at følge det nuværende byråds funktionsperiode.
Sagen afgøres i byrådet.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at forslaget til justeret kommissorium for § 17 stk. 4 udvalget om kollektiv trafik godkendes.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Anbefales godkendt, med følgende tilføjelse:
Kollektiv Trafik - § 17, tk. 4 udvalget skal drøfte og komme med anbefalinger til, hvordan den kollektive bustrafik understøtter adgangen til ungdomsuddannelser i Aabenraa Kommune og nabokommunerne. -
UdskrivSagsid.: 16/2163, Sagsinitialer: dlj
Sagsfremstilling
Regeringen har med KL aftalt at igangsætte et nyt frikommuneforsøg i perioden 2016-2019, hvor udvalgte kommuner får vidtgående muligheder for at afprøve nye måder at varetage de kommunale opgaver på.
Kommunerne skal som noget nyt ansøge sammen i kommunale netværk om at lave et forsøg inden for en fælles ramme. Det er ikke et krav, at alle kommuner i et netværk gennemfører det samme forsøg. Men tanken er, at kommuner i netværket inspirerer og udveksler erfaringer med hinanden.
I vedhæftede invitation fra Social- og Indenrigsministeriet er eksempler på temaer for frikommuneforsøg til inspiration samt kriterier for udvælgelse.
Målsætningen er, at der udpeges 5-7 kommunale netværk med op til 6 kommuner i hvert netværk.
Ansøgningsfristen for at deltage i frikommuneforsøg er 1. juni 2016.
Derfor er der brug for en drøftelse af eventuelle ideer for frikommuneforsøg samt forslag til eventuelle samarbejdskommuner.Økonomiudvalget har allerede besluttet, at følgende tværgående forslag skal indsendes som frikommuneforsøg:
- Integrationsindsatsen, se bilag
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at mulige temaer for frikommuneforsøg drøftes, herunder eventuelle samarbejdskommuner.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Drøftet.
Forvaltningen opfordres til, at arbejde videre med forslaget om Fleksibel regulering på husdyrgodkendelsesområdet, stillet af Varde Kommune.
-
UdskrivSagsid.: 11/43098, Sagsinitialer: akkr
Sagsfremstilling
Byrådet vedtog den 28. maj 2014 - Program for områdefornyelsen i Aabenraa Midtby.
Programmet er godkendt ved det daværende Ministeriet for By, Bolig & Landdistrikter og Aabenraa Kommune modtog i juni 2014 endeligt tilsagn om støtte fra ministeriet.
Områdefornyelsen skal bl.a. bidrage til, at realisere planerne i udviklingsplanen for Fremtidens Aabenraa og er samtidig en del af Vækstplan 2018. De maksimalt 5 år til at realisere den samlede områdefornyelse er påbegyndt med ministeriets tilsagn.
Processen før program
Forud for udarbejdelse af programmet har været afhold flere borgermøder, bl.a. i forbindelse med udarbejdelse af udviklingsplanen Fremtidens Aabenraa, som har dannet grundlag for de delprojekter, der er beskrevet i programmet.
Processen siden tilsagn
Efter tilsagn fra ministeriet er der efter et udbud valgt rådgivere. Det er Adept, Atkins og Topotek1 der som team har bearbejdet input fra programmet, borgermøder og politiske beslutninger. Rådgiverteamet har i samarbejde med forvaltningen udarbejdet et dispositionsforslag, som har været behandlet i Vækst- og Udviklingsudvalget, og som har været fremlagt i offentlig høring ultimo 2015.
Høring og inddragelse
I høringsperioden blev afholdt et stormøde med ca. 200 deltagende og efterfølgende blev afholdt cafémøder med fokus på de enkelte delprojekter. Bemærkninger modtaget i høringsperioden blev behandlet i Vækst- og Udviklingsudvalget i december 2015.
Viderebearbejdning
Efter høringsperioden og den politiske behandling har rådgiver i samarbejde med forvaltningen redigeret delprojekterne. Der har endvidere været afhold yderligere borgerinddragelse bl.a. omkring Rådhusgade, og der har været møde om Storetorv med torvets eventmagere. Herudover har Billedkunstrådet, Seniorrådet og Handicaprådet været inddraget.
Præsentation af opdateret materiale
Projektmaterialet er nu opdateret og vedlagt hér. Det vedlagte materiale er gennemgået for byrådet 27. april 2016 på et temamøde.
To spor – Markedspladsen særskilt forløb
Efter udarbejdelsen af dispositionsforslaget har områdefornyelse SYD delt sig i to spor, men fastholdes i ét anlægsprojekt. Den ene omhandler gader, torve og pladser som involverer bl.a. brolægning, trafikforbedringer og forskønnelse. Det andet spor omhandler området i dag kendt som Markedspladsen.
Det første spor med gader, torve og pladser forventes udbudt i juni 2016 som samlet anlægsopgave. (Under forudsætning af at anlægsbevilling frigives.) Det har siden december 2015 været muligt for alle interesserede at byde ind på opgaven. Der har været 7 interesserede og 5 er udvalgt til at give tilbud. Se i øvrigt vedlagte forventede tidsplan for anlægsstart og rækkefølge.
Det andet spor med området i dag kendt som Markedspladsen vil køre en særskilt proces, og der vil blive anledning til politisk behandling på et senere tidspunkt.
Statusrapport til ministeriet – 2 år
Det er i juni 2016 to år siden ministeriet, som i dag hedder Udlændinge-, Integrations- og boligministeriet, meddelte tilsagn til Aabenraa Kommune og derfor skal der nu udarbejdes en statusrapport, som skal fremsendes til ministeriet inden sommer. Byrådet modtager statusrapporten til orientering via mail og rapporten forventes at blive tilgængelig på fremtidensaabenraa.dk.
Sagen afgøres i byrådet.
Økonomi og afledt drift
Til ”Områdefornyelse Aabenraa Midtbyplan” er der sammenlagt budgetteret med et rådighedsbeløb på 50,93 mio. kr., hvoraf 5 mio. kr. finansieres af indtægter fra statsrefusion. I tabel 1.1 er oversigt over forventet betalingsplan for det samlede projekt, samt fordeling af nuværende rådighedsbeløb.
Rådgiverhonorar til de enkelte delprojekter er inkluderet under de enkelte delprojekter. Afsatte rådighedsbeløb skal tilpasses forventet betalingsplan.
Tabel 1.1 Tilpasning rådighedsbeløb
”Områdefornyelse Aabenraa Midtbyplan”
Der henvises til bilaget tabel 1.1
Der er frigivet en samlet anlægsbevilling på 8,15 mio. kr. til program, forarbejder, projektansættelse, og kontrakt med totalrådgiver. Heraf vedrører de 1,2 mio. kr. af bevillingen Markedspladsen og legeplads i genforeningshaven (totalrådgiver og forarbejder).
På baggrund af opdateret og vedlagt projektmateriale ønskes et tillæg til anlægsbevilling på 42,78 mio. kr. og indtægtsbevilling på 5,0 mio. kr., finansieret af det samlede rådighedsbeløb i perioden 2016-2018. Frigivelse af rådighedsbeløb til bevillingen på de 42,78 mio. kr. opdeles i to spor, så der i denne sag frigives til spor 1 med samlet frigivelse på 34,38 mio. kr.
Spor 2, Markedspladsen og legeplads i genforeningshaven, er en del af den samlede projektbeskrivelse, men behandles i en særskilt proces da den afventer færdiggørelse af planlægning, herunder blandt andet udarbejdelse af lokalplan. Spor 2 har en samlet omkostning på 9,6 mio. kr. hvoraf der allerede er givet anlægsbevilling på 1,2 mio. kr. Resterende rådighedsbeløb på 8,4 mio. kr. søges først frigivet, når endeligt program hertil foreligger.
Der er pt. i vedlagte projektbudget et merforbrug på spor 1 på 0,750 mio. kr. Inkluderet i de 0,750 mio. kr. er i forhold til oprindeligt projekt er tilgået et delprojekt i forlængelse af Rådhusgade som omfatter parkeringspladser for 0,5 mio. kr. Merforbruget forventes indhentet i forbindelse med udbudsfasen. Budgettet til de enkelte delprojekter vil blive justeret i forbindelse med udbud og valg af entreprenører. Væsentlige ændringer vil blive forelagt politisk.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Taget til efterretning.
-
UdskrivSagsid.: 16/14419, Sagsinitialer: laoe
Sagsfremstilling
Staten skal indenfor områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) og indvindingsoplande til almene vandforsyninger udenfor OSD kortlægge de følsomme indvindingsområder og udpege indsatsområder. Disse kortlægninger er nu tilendebragt og resultaterne overdraget til kommunerne og de almene vandforsyninger.
Kommunerne skal for disse indsatsområder udarbejde en indsatsplan, som bl.a. skal indeholde de foranstaltninger, som skal gennemføres i indsatsområderne til sikring af den nuværende som den fremtidige grundvandsressource.
Indsatsplanerne udarbejdes i samarbejde med vandværkerne og et udpeget koordinationsforum (landbrug, skovbrug, vandværksforeninger m.fl.) og bygger primært på statens kortlægninger og kommunens egen viden (BNBO-redegørelsen, vandværkstilsyn, løbende dialog) på området.
Eventuelle problemer ved forsyningen – fx høje forekomster af pesticider og nitrat i grundvandet, indtrængen af saltvand eller nedslidt teknik på vandværket – beskrives, og der angives bestemmelser, retningslinjer, målsætninger m. m. som sikrer forsyningen.
Planerne skal være politisk godkendt i kommunerne med udgangen af 2017. Forvaltningen planlægger, at de 41 almene vandværker i kommunen grupperes i 8 indsatsområder med hver sin plan jf. proces- og tidsplan, vist som bilag.
Korteksempler vil blive præsenteret på mødet.
Lovgrundlag
Lov om vandforsyning.
Planmæssige forhold
Et indsatsområde er et område, hvor der på baggrund af arealanvendelse, forureningstrusler og den naturlige beskyttelse er behov for en særlig indsats. Udpegningen sker i vandplanerne.
Kommunen er forpligtet til at udarbejde en indsatsplan for hvert indsatsområde.
Høring/udtalelse
Indsatsplanerne skal sendes i offentlig høring før endelig vedtagelse i byrådet.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Taget til efterretning.
-
UdskrivSagsid.: 16/16944, Sagsinitialer: lpa
Sagsfremstilling
Der orienteres om antal ansøgninger om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, sagsbehandlingstid for husdyrsager 2015 og servicemål 2016 for godkendelse af husdyrbrug.
Status på Miljøgodkendelser
01.01.
2016
01.01
2015
Nye ansøgninger på venteliste
0
4
Igangværende sager
14
15
Revurderinger
5
18
Anmeldelser og ansøgninger – tilskudsordning
Kommunen har indtil nu i 2016 modtaget 22 anmeldelser og ansøgninger.
Nogle af anmeldelserne og ansøgningerne er begrundet i tilskudsordningerne til modernisering af svine- og kvægstalde, miljøteknologi i svine- og kvægstalde samt økologisk investeringsstøtte til kvæg og svin.
Tilskudsordningernes korte ansøgningsfrister er en udfordring, da ansøgningerne om miljøgodkendelse skal i høring i enten 3 eller 6 uger før, der kan træffes en afgørelse.
Forvaltningen har valgt at prioritere de ansøgninger, hvor ansøger også ansøger om tilskud, og hvor det forventes, at der kan træffes en afgørelse inden ansøgningsfristen.
Sagsbehandlingstider
Miljøstyrelsen offentliggjorde den 14. april 2016 kommunernes sagsbehandlingstider for afgjorte sager i 2015.
Antal afgørelser efter husdyrbrug-lovens §§ 11 og 12 og den gennemsnitlige sagsbehandlingstid fremgår af nedenstående tabel.
2015
2014
2013
Antal afgørelser
28
32
26
Gennemsnitlig sagsbehandlingstid, måneder
5,8
8,4
8,4
Antal afgørelser på landsplan/gennemsnitlig sagsbehandlingstid, måneder
836 / 5,9
812 / 6,6
747 / 7,9
Andre afgørelser
Kommunen har i 2015 endvidere truffet 49 fordelt på:
· 5 efter § 16
· 1 efter § 10
· 31 efter anmeldeordningerne
· 7 revurderinger
· 3 ophævelser
· 2 ikke godkendelsespligtige afgørelser
Den 9. februar 2009 indgik den daværende regering og KL en aftale om sagsbehandlingen på husdyrområdet. Aftalen indebar, at alle ansøgninger efter husdyrbruglovens §§ 11 og 16 skulle være afgjort senest 6 måneder efter, at de blev vurderet som værende fuldstændige, mens alle ansøgninger efter lovens § 12 skulle være afgjort senest efter 9 måneder. Sagsbehandlingstiden for 2015 er blevet opgjort efter disse principper.
Nye servicemål
I forbindelse med økonomiaftalen for 2015 indgik KL og regeringen en aftale om, at sagsbehandlingstiden for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne skal reduceres med en tredjedel.
Følgende servicemål er herefter gældende fra og med 2016 for godkendelse m.v. af husdyrbrug:
- § 10 – 110 dage
- § 11 – 155 dage
- § 12 – 180 dage
- § 16 – 160 dage
Tiderne er regnet fra ansøgningerne er fuldt oplyste til, der er truffet en afgørelse.
Der har ikke tidligere været et servicemål for § 10 tilladelser.
KL har oplyst, at servicemålene alene gælder for nye ansøgninger modtaget i 2016 og senere. KL og Miljøstyrelsen er på nuværende tidspunkt ikke enige om, hvordan aftalen skal forstås, og hvordan sagsbehandlingstiden skal beregnes.
Sammenholdes de i 2015 trufne afgørelser efter §§ 11 og 12 med de nye servicemål for 2016, ville Aabenraa Kommune lige netop kunne have overholdt de nye servicemål beregnet som gennemsnit, hvis der ikke ændres på beregningsmetoden.
Projektændringer - sagsbehandlingstider
Aabenraa Kommune har tidligere accepteret projektændringer, hvilket har forlænget sagsbehandlingstiderne.
De nye servicemål medfører, at kommunen fremadrettet ikke vil kunne acceptere væsentlige ændringer af ansøgningerne. I sådanne tilfælde vil kommunen anvende knappen ”Giv afslag pga. ændringer” i husdyrgodkendelse.dk.
Ansøger kan så tage en kopi af ansøgningsskemaet og indsende det nye skema, hvorefter sagsbehandlingstiden starter forfra.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Taget til efterretning.
-
UdskrivSagsid.: 14/30801, Sagsinitialer: atha
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 2. juni 2014, at fastsætte nye mål og indgå nye aftaler med de kommunale- og selvejende idrætsfaciliteter.
Baggrunden er, at driftsvilkårene for Aabenraa Kommunes kommunale og selvejende haller siden kommunalreformen i 2007 har været præget af forskellige tilskudsordninger.
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 30. november 2015, at iværksætte en idrætsfacilitetsanalyse. Analysen skulle rumme forslag til en ny tilskudsmodel, der bygger på principper om transparens og harmonisering og giver incitament til aktivitet. Formålet er at fremtidssikre idrætsfaciliteterne i hele kommunen og få mere idræt for pengene.
Analysen og tilskudsmodellerne sendes i høring fra 11. april til 11. maj 2016 sammen med anbefalinger om:
- at den nye tilskudsmodel indfases over en 3-årig periode
- at en harmonisering af priserne for leje af haller, aktivitetslokaler og svømmehaller træder i kraft 1. januar 2017
- indførelse af ensartet regnskabspraksis med ikrafttrædelse 1. januar 2017
Analysen kategoriserer idrætsfaciliteterne ud fra deres størrelse, rolle og forudsætninger i lokalområdet. Den synliggør, at nogle idrætsfaciliteter hidtil har haft mere gunstige driftsforudsætninger end andre, og at de derfor kan blive udfordret på deres økonomi af de nye ensartede tilskudsprincipper, hvis de ikke udvikler sig.
Den 3-årige overgangsperiode gør det muligt at tilpasse anlæggenes drift til de nye driftsvilkår. Det kan ske ved at arbejde videre med de udviklingsperspektiver, der er skitseret i samarbejde med de enkelte faciliteter i forbindelse med analysen. Det kan dreje sig om udbud af nye aktiviteter, aktiviteter i samarbejde med andre haller, samarbejde omkring drift, sundhedsfremmede tiltag etc.
I det fremadrette arbejde med at udvikle faciliteterne skal der også tages højde for, hvordan afskrivning og investeringer kan indarbejdes i den enkelte facilitets budget.
Kultur, Miljø & Erhverv har opbakning fra Social & Sundhed samt Børn & Skole til at agere proaktivt for at kunne støtte op om analysens anbefalinger, og forvaltningerne foreslår derfor, at der nedsættes arbejdsgrupper på tværs af kommunens forvaltninger, der skal komme med oplæg til:
- hvordan man etablerer en driftsorganisation, som institutioner, der primært er finansieret af Kultur & Fritid, får mulighed for at blive en del af
- hvordan Kultur & Fritid og Sundhed & Forebyggelse kan styrke deres samarbejde fx omkring udbud af sundhedsrelaterede aktiviteter og aktiviteter i dagtimerne. Det gælder blandt andet aktiviteterne i Sundhedscenteret i Rødekro og de aktiviteter, der foregår i regi af Servicelovens § 79
- hvordan gebyr for leje af lokaler skoler, borgerhuse m.fl. kan indføres for at stille alle ens
- hvordan driften af svømmehallerne kan udvikles, så aktivitetsniveauet højnes og svømmehallernes økonomi forbedres blandt andet via en ny model for skolesvømning.
Konsulent fra firmaet Frejo&Steen deltog i Kultur- og Fritidsudvalgsmødet.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at oplægget sendes i høring, og
at sagen forelægges øvrige stående udvalg.
Beslutning Kultur- og Fritidsudvalget den 11-04-2016
1. at Godkendt, analysen og forslag til tilskudsmodel sendes i offentlig hørring.
2. at Analysen og forslag til tilskudsmodel sendes til orientering i samtlige stående udvalg.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalg den 12-04-2016
Taget til efterretning med bemærkning om, at Børne- og Uddannelsesudvalget inddrages inden der træffes beslutning om driften af svømmehallerne.
Afbud: Rasmus Lyngbak Bøgen
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Taget til efterretning, at oplægget er sendt i høring.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 02-05-2016
Taget til orientering.
Afbud: Gert Nordklitgaard.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 12-04-2016
- at godkendt.
- at taget til efterretning.
Afbud: Svend Hansen Tarp.
-
UdskrivSagsid.: 16/9405, Sagsinitialer: mvf
Sagsfremstilling
I henhold til kommunens økonomiske strategi/årshjul udarbejdes den første detaljerede bevillingskontrol i 2016 pr. 31. marts 2016.
Forvaltningen har, i samarbejde med budgetafdelingen, foretaget en vurdering af det økonomiske resultat pr. 31. marts 2016 i forhold til drifts- og anlægsbudgetterne.
Der er i den forbindelse foretaget en vurdering af evt. tillægsbevillings- og rammekorrektionsbehov samt finansiering heraf.
På udvalgets område kan bevillingskontrollen opdeles i følgende:
- Omplaceringer indenfor udvalg (netto 0)
- Tillægsbevillinger drift, hvor udvalget ikke kan finde finansiering
- Tillægsbevillinger drift finansieret af andre udvalg (netto 0)
- Tillægsbevillinger anlæg
En samlet oversigt over forslag til bevillingsændringer fremgår af bilag I3.
Omplaceringer indenfor udvalget godkendes af udvalget.
Tillægsbevillinger godkendes af byrådet.
Økonomi og afledt drift
Bilag I4 viser en økonomisk oversigt over det forventede regnskab på udvalgets område fordelt på serviceudgifter, anlæg.
Opsummeret søges følgende bevillingsændringer:
1.000 kr.
Oprindeligt budget
Korrigeret budget
Forbrug 31/3
Forventet regnskab 2016
Ændring
Serviceudgifter
154.457
162.954
24.567
162.937
-20
Anlæg
44.800
53.825
3.920
50.425
-3.400
Ændring af serviceudgifterne indeholder:
- en omplacering indenfor udvalgets ramme i 2016-2019 fra politikområdet ”Drift af veje og parker” -0,549 mio. kr. tilført politikområdet ”Sikring af alsidig natur” som skal dække yderligere udgifter som følge af øget udgift ved udbud af vandløbsvedligeholdelse. Se bilag I2N
- en negativ rammekorrektion på 0,060 mio. kr. jf. byrådsbeslutning, hvor driftsbesparelse på anlægsprojektet udskiftning af træ- og gittermaster tilgår kassen fra 2017. Se bilag T2
- en negativ tillægsbevilling på 0,020 mio. kr. som følge af udbud på forsikringer, hvor der overføres budget til Økonomiudvalget jf. bilag B2.
Ændring af anlæg vedrører:
1. Overførsel af rådighedsbeløb på 3,400 mio. kr. fra 2016 til 2017 på anlægsprojektet ”Udskiftning af gadebelysning”
2. En tillægsbevilling til anlægsprojektet ”Vej til multiarena, Hjelmallé” på 0,533 mio. kr. som finansieres af mindre forbruget på projekt ”Forbedring kryds savværksvej”, ”Rise plejehjem samlet 0,425 mio.kr. Endvidere flyttes rådighedsbeløb på 0,108 mio. kr. på projektet ”sorte huller” til restfinansiering.
Et samlet økonomisk overblik over anlæg og bevillingsændringer fremgår af bilag A1 og status på de enkelte anlægsprojekter fremgår af bilag A2.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at der omplaceres fra ”Drift af veje og parker” til ”Sikring af alsidig natur” 0,549 mio. kr. i 2016-2019 jf. bilag I2,
at der givesnegativ rammekorrektion i 2017-2020 på 0,060 mio. kr. som tilføres kassen jf. bilag T2,
at der gives negativ tillægsbevilling i 2016 samt negativ rammekorrektion i 2017-2020 på -0,020 mio. kr.(netto 0) som tilføres Økonomiudvalget jf. bilag B2,
at der meddeles tillæg til rådighedsbeløb og anlægsbevilling til projektet ”Vej til multiarena, Hjelmallé” 0,533 mio. kr., finansieret af en negativ anlægsbevilling på projekterne ”Forbedringer af kryds på Savværksvej” 0,060 mio. kr., ”Vej til Riise plejehjem” 0,365 mio. kr. samt overførsel af rådighedsbeløb fra projektet ”Sorte pletter pulje” på 0,108 mio. kr. jf. bilag A1,
at der overføres rådighedsbeløb på 3,400 mio. kr. fra 2016 til 2017 på anlægsprojektet ”Udskiftning af gadebelysning”.jf. bilag A1.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
- at godkendt.
- at anbefales godkendt.
- at anbefales godkendt.
- at anbefales godkendt.
- at anbefales godkendt.
-
UdskrivSagsid.: 15/34189, Sagsinitialer: mvf
Sagsfremstilling
Ifølge budgetprocessen inddrages de stående udvalg, og skal leverer et bidrag til Økonomiudvalget.
Der er for Teknik- og Miljøudvalget allerede godkendt omplaceringer indenfor udvalgets driftsbudget.
Tabel 1.1 omplaceringer politikområderne Miljø og Natur
Politikområde (1.000)
2016
2017
2018
2019
2020
Miljø, badevand/drikkevand
-233
-237
-237
-237
-237
Miljø, Indsatsplaner
-553
-566
-566
-566
-566
Natur, badevand/drikkevand
233
237
237
237
237
Natur, Indsatspaner
553
566
566
566
566
Første behandling af budget omfatter følgende områder:
Drift - Omprioriteringskatalog
Ifølge rammeudmelding skal Teknik- og Miljøudvalget bidrage med 1,578 mio. kr. i 2017 stigende til 3,156 mio. kr. i 2018 og fremefter til omprioriteringskataloget. Der er i bilag 1 indmeldt forslag og beskrivelser af emner. Der ønskes at Teknik- og Miljøudvalget beslutter, hvilke emner der skal indgå i kataloget.
Drift - udfordringer indenfor udvalget
For Teknik- og Miljøudvalget er der følgende udfordringer, som ikke kan håndteres indenfor nuværende budgetramme.
Tabel 1.2 Udfordringer TMU
Politikområde
(1.000 kr.)
2017
2018
2019
2020
Udvendig bygningsvedligeholdelse
17.000
17.000
17.000
17.000
Vintertjeneste
1.600
1.600
1.600
1.600
Belægninger og bygværker
24.000
24.000
24.000
24.000
Drift og vedligehold
11.300
11.300
11.300
11.300
Beskrivelse af projekterne er vedlagt i bilag 1. Der er tale om større udfordringer, som ikke kun kan løses med omplaceringer indenfor udvalget.
Anlæg – investeringsoversigt 2017-2020
Investeringsoversigt over anlæg for Teknik- og Miljøudvalget er blevet kvalificeret og viser følgende projekter.
Tabel 1.3: Kvalificeret investeringsoversigt 2017-2020
Tekst
2017
2018
2019
2020
Udskiftning gadebelysning (frigivet)
8.700
Rydning af træer langs vandløb
500
500
Cykelstipulje
2.500
2.500
I ALT
11.700
3.000
I bilag 1 ses tilhørende projektbeskrivelser. Der forekommer ikke nogle akutte anlæg jf. definition i budgetoplæg, hvor akutte er kategoriseret som bygningsvedligeholdelseskategori 3. Der ønskes at Teknik- og Miljøudvalget godkender kvalificeret investeringsoversigt 2017-2020.
Takster
Der er udarbejdet takstkatalog, som fremgår i bilag, som ønskes godkendt i udvalget. Takster på byggesagsgebyrer, vil forløbe som enkeltsag.
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at Teknik- og Miljøudvalget beslutter, hvilke emner der skal indgå i omprioriteringskataloget,
at kvalificeret investeringsoversigt 2017-2020 godkendes, og
at takster godkendes.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
- at udsat.
- at anbefales godkendt.
- at anbefales godkendt.
-
UdskrivSagsid.: 16/14, Sagsinitialer: TMP
Sagsfremstilling
- Digital annoncering af landzonetilladelser
- Padborg Park
Indstilling
Kultur, Miljø & Erhverv indstiller,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Taget til efterretning.
-
UdskrivSagsid.: 16/1148, Sagsinitialer: TMP
Sagsfremstilling
-
Beslutning Teknik- og Miljøudvalget den 04-05-2016
Intet.