Vi har vilje til virksomhed

I Aabenraa Kommune vil vi vores virksomheder. Vi vil have, at de har gode vilkår og klarer sig godt. Det handler ikke kun om god erhvervsservice. Du vil opleve vores vilje til virksomhed, fordi vi er foretagsomme, har forretningssans og iværksættertrang. Både borgere, foreninger og erhvervsliv.
Vil du og din virksomhed være en del af dette miljø?

Få dobbelt op på fordelene i grænseregionen

Vores position som Danmarks væsentligste grænsekommune er unik. Virksomheder der placerer sig i vores grænseregion, kan trække på både det danske og det tyske arbejdsmarked.

Vores beliggenhed som Skandinaviens port til Europa - og Europas Port til Skandinavien er et smørhul. Det er gennem vores kommune, at en stor del af Danmarks og Skandinaviens import og eksport passerer, bliver serviceret og øger sin værdi.

Tænk bare på den europæiske hovedfærdselsåre E45, der krydser landegrænsen ved Frøslev. Tænk på Nordeuropas største transportområde i Padborg, hvor varer bliver oplageret og værdiforøget og hvor tusindvis af lastbiler bliver serviceret. Tænk på kombiterminalen i Padborg, hvor lastbilcontainere bliver omladt til godstog og trilles ud i Europa. Tænk på Sønderjyllands driftige erhvervshavn i Aabenraa med en bassindybde på 12 meter.

Fra kommunens side prioriterer vi erhvervsservice, erhvervsudvikling og samarbejdet med dig og din virksomhed meget højt. For vi ved, at et erhvervsliv, der trives er en vigtig faktor for at skabe vækst og udvikling i vores område. Det er blandt andet derfor, at vi har lanceret vores Erhvervspilot, der tager vækstparate virksomheder i hånden og sikrer enkle og smidige sagsforløb omkring udvidelser og nyplaceringer.

Fra kommunens side ser vi et særskilt erhvervsudviklings- og iværksætterpotentiale inden for velfærdsteknologi, som vi ønsker at indgå samarbejder omkring. Det gør vi af flere årsager: Vi vil gerne være med i first mover bølgen af kommuner, der hjælper virksomheder med at udvikle og teste den teknologi, der er nødvendig for at løse fremtidens plejeudfordringer. Men vi ser også et innovationspotentiale i den store klynge af sundhedsfaglighed og forskning, der er ved at blive bygget op omkring det nye akutsygehus i Aabenraa og det nye UC Syd Campus.

Skal vi samarbejde om at skabe vækst?

Lyder dette miljø som noget, der kunne være interessant for dig og din virksomhed?

Så gå på opdagelse i de mange services og samarbejdsmuligheder, vi tilbyder under relaterede sider.