Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

Fritidspas

DER KAN PR. 1. AUGUST IKKE UDBETALES FRITIDSPAS TIL FORENINGER FRA KULTUR & FRITID.
FRITIDSPASORDNINGEN ER OVERGÅET TIL FOLKESKOLERNE PR. 1. AUGUST.

KONTAKT DERFOR DIN EGEN SKOLE ELLER BØRN & SKOLE I TINGLEV.

Et fritidspas dækker kontingentet til en kultur- eller fritidsforening i Aabenraa Kommune på op til 1000 kr. pr. barn om året.

  Pr. 1. juli lukker det digitale ansøgningsskema!

  Der kan fra 1. august søges fritidspas via folkeskolen. Der skal tages kontakt til skolen, som vurderer hver enkel situation. Skolen varetager efterfølgende afregningen med foreningen.

  Målgruppe

  Fritidspas gives til børn fra 0. til 9. klasse og unge med tilknytning til SSP. Baggrunden for tildelingen af et fritidspas er økonomiske, sociale eller sundhedsmæssige udfordringer. Fra 1. august har barnets folkeskole beslutningskompetencen ift. visiteringen af fritidspas. 

  Information til foreninger

  Når et fritidspas gives til et barn eller en ung, der ønsker at være en del af jeres forening skal I som forening kontakte barnets skole. Skolerne har modtaget et beløb, som de kan avende til fritidspas. Derfor skal foreningen sende en opkrævning til skolen, som så afregner direkte til foreningen.

  Ofte stillede spørgsmål

  • Et fritidspas giver økonomisk hjælp til betaling af kontingent i en kultur- eller fritidsforening i Aabenraa Kommune.

  • Fritidspas gives til børn fra 0. til 9. klasse og unge med tilknytning til SSP, der i fritiden af en økonomisk-, social- eller sundhedsmæssig årsag ikke er medlem af en kultur- eller fritidsforening.

  • Du søger fritidspas igennem dit barns folkeskole. Du tager kontakt til skolen, hvorefter skolen er bemyndiget til at vurderet behovet for et fritidspas. Skolen og foreningen afregner herefter kontingentet.

  • Et fritidspas er udstedt til en bestemt aktivitet. Dette gøres i samspil med skolen. Hvorvidt fritidspasset kun er gældende til den enkelte aktivitet afgøres i samspil med skolen. Der er mulighed for at få op til 1.000 kr. pr. barn pr. år.

  • Fritidspasset kan bruges i alle kultur- og fritidsforeninger i Aabenraa Kommune. Du kan se en oversigt over foreningerne her. Derudover kan fritidspasset også bruges i kommunens kulturinstitutioner, såsom musikskole og billedkunstskole.

  • Fritidspasset kan ikke anvendes til kommercielt brug som private fitnesscentre, danseskoler og entré til svømmehal.

  • Når barnet/den unge er begyndt i foreningen. Skal foreningen tage kontakt til skolen, hvorefter skolen betaler kontingentet.

  For ansøgning:

  Kontakt elevens distriktsskoleleder.

  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854

  Borgerservice - bestil tid