Hvis du spørger mig

En af eleverne fortæller om sin uddannelse, og tidligere elever fortæller om, at deres uddannelsesforløb gav dem drømmejobbet.

Kontorelev Peter Schlaikjer

Jeg arbejder i Børn og Familie, der bød mig varmt velkommen allerede den første arbejdsdag. Dagen bød på mange informationer og instrukser. Jeg blev fra starten tildelt et stort ansvar, som har været rigtig godt for min læring.

Til dagligt arbejder jeg med et arsenal af forskellige opgaver. Min hovedopgave består af at registrere underretninger, som er en indberetning, der indsendes af borgere og professionelle, når der er mistanke om mistrivsel hos børn. Derudover sørger jeg for at fordele og betale regninger. Jeg har også tværfaglige opgaver – fx fra Skole og Undervisning, hvor jeg sørger for udsendelse af diverse afgørelser.

Jeg har også arbejdsopgaver fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, hvor jeg hjælper med at registrere indstillinger på børn der har behov for rådgivning. Dagligdagen byder også på telefonbetjening og borgerbetjening.

Hverdagen i Børn og Familie er altid spændende og uforudsigelig – dagene er aldrig ens, heller ikke som elev. Her bliver du en del af et fællesskab, der omfatter en række dygtige medarbejdere, som er mere end villige til at uddele deres viden og erfaring, og som sætter stor pris på et godt samarbejde. Hos Børn og Familie kan jeg bidrage til at gøre en forskel for både borgere og mine kolleger.

Min Elevtid gav mig drømmejobbet

Malene Ruhlmann Andersen, assistent på Jobcenteret

Jeg hedder Malene Ruhlmann Andersen og er 25 år. Jeg startede som elev hos Aabenraa Kommune i 2013. Mit første elev år var jeg i Social & Sundhed og mit andet år var jeg på Jobcenteret. Jeg blev udlært i 2015 og fik et job som assistent på Jobcentret. Allerede det første år blev jeg vejleder for kontoreleven i afdelingen, og i 2017  blev jeg teamkoordinator.

Hvis jeg ikke havde fået så meget ansvar som elev, havde jeg ikke udviklet mig så hurtigt; både fagligt og personligt. Min udvikling har gjort, at jeg har opnået alt dette på så kort tid.

Steffen Riisbøl, udbudskonsulent i Udbudsenheden  

Mit navn er Steffen Riisbøl. Jeg begyndte som voksenelev ved Aabenraa Kommune i 2010. I elevperioden arbejdede jeg i Regnskab, Budget og Udbudsenheden. I dag er jeg ansat som udbudskonsulent i Udbudsenheden, hvor jeg laver indkøbsaftaler.

I min elevtid var jeg på nedsat tid, så jeg ved siden af mit uddannelsesforløb kunne spille håndbold professionelt.

Fra første dag som elev fik jeg lov til at tage ansvar for egne opgaver. Jeg er i dag praktikvejleder for eleven i Udbudsenheden. Min elevplads ved Aabenraa Kommune har medvirket til at udvikle mig fagligt og personligt.

 

Kontaktperson

Annette Havmand, udviklingskonsulent
Tlf.: 7376 7162 - ahav@aabenraa.dk