Boligsituation og husly til ukrainske flygtninge

Information om boligsituation og husly til ukrainske flygtninge

Informationsside til ukrainske statsborgere

Udlændingestyrelsen og SIRI har grundet den særlige situation i Ukraine lavet denne informationsside målrettet ukrainske statsborgere. Formålet med siden er at give relevante oplysninger til ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller som ønsker at komme til Danmark, om bl.a. muligheden for at bevare eller få opholdstilladelse. 

Det er Udlændinge- og Integrationsministeriet, der er ansvarlig for modtagelse og indkvartering af flygtninge i Danmark. Konkret varetages opgaven med indkvartering af ukrainske flygtninge af Udlændingestyrelsen.  

Gå til informationsside

 

Indkvartering i Aabenraa Kommune via Udlændingestyrelsen

Aabenraa Kommune har i slutningen af februar 2022 meddelt Udlændingestyrelsen, at det tidligere Plejecenter i Bolderslev stilles til rådighed til husning af ukrainske flygtninge. Aabenraa Kommune afventer yderligere udmeldinger fra myndighederne om eventuelt behov for indkvartering i kommunen. 

Aabenraa Kommune har oprettet en mailadresse, hvor alle borgere har mulighed for at henvende sig med spørgsmål og forslag, der vedrører krigen i Ukraine. Du er velkommen til at skrive til ukraine@aabenraa.dk  

 

Indkvartering hos private

Du må gerne stille dit hjem til rådighed for ukrainske statsborgere, der opholder sig lovligt i Danmark. Du kan læse mere om ukrainske statsborgeres ophold i Danmark her. Hvis du ønsker at stille en bolig til rådighed for ukrainske flygtninge, vil vi kontakte dig, hvis der bliver brug for indkvartering hos private i Aabenraa Kommune.

I første omgang kan du henvende dig til Aabenraa Kommune på ukraine@aabenraa.dk