Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Conventus

Conventus er kommunens forening- og bookingsystem.

Skal du booke et lokale eller hal skal du booke via Conventus.dk.

Under relaterede filer kan du finde diverse vejledninger til bl.a. booking af lokaler.

Indhold

    Aabenraa Kommune har købt IT-systemet Conventus, således af propakken stilles gratis til rådighed for kommunens foreninger og private der skal booke lokaler eller vil bruge et foreningssystem til at holde styr på medlemmer, økonomien m.v.  (Dog skal I selv betale tilkøbsmodulerne – bl.a. dankortbetalingsmodulet og sms modulet.)

    Da foreninger er forskellige, er det stor forskel på, hvilke funktioner der letter hverdagen netop i din forening, men alle foreninger kan få fordele ud af systemet, og din forening kan tage et skridt ad gangen.

    De funktioner de fleste foreninger er mest glade for er fx. kommunikationsdelen, hvor din forening nemt og hurtigt kan sende en besked ud til jeres medlemmer, enten dem alle eller bare et enkelt hold. Beskederne kan sendes både på mail og på sms.

    Derudover har mange af foreninger store fordele af, at deres medlemmer kan tilmelde sig via deres hjemmeside og betale med dankort. For de mindre foreninger, kan opkrævninger sendes ud pr. mail, og administreres nemt. For alle parter spares der en masse penge på porto både i forhold til kommunikation og i forhold til opkrævning af deltagerbetaling.

    Med tiden skal Conventus gerne gøre kommunikationen mellem kommune og forening nemmere og mere digital.

    Hvilke foreninger skal oprettes på Conventus

    Alle foreninger skal booke kommunale lokaler og selvejende haller via Conventus.

    Det betyder, at din forening uanset om I ønsker at gøre bruge af de øvrige funktioner i systemet skal oprettes i Conventus, såfremt I ønsker at booke kommunale lokaler og selvejende haller.

    Folkeoplysende foreninger skal også være oprettet i Conventus såfremt foreningen ønsker at få tilskud fra Aabenraa Kommune.

    Al begyndelse er svær

    Meningen med Conventus er, at det skal være nemt at være forening, men det er altid svært at skulle starte noget nyt op.

    Vi har under relaterede filer lagt nogle vejledninger ind, så Conventus skulle være let at gå i gang med. Derudover afholder SJ-Hjælp løbende gratis kurser i Conventus. Du kan finde en oversigt over Conventus kurserne.

    Fakta om Conventus

    Conventus er et internetbaseret IT-værktøj, der skaber overblik og samler informationer på ét sted.

    Conventus indeholder bla:

    • Medlemskartotek og holdkartotek med online-tilmelding og betaling med dankort
    • Nem kommunikation med udvalg og hold via bl.a. e-mail og sms
    • Finanssystemet til udarbejdelse af regnskab
    • Fælles aktivitets- og mødekalender med dagsorden og referat m.v.
    • Fælles videns database
    • Bookingsystem med online booking