Har du brug for hjælp?
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

GPP skal tegne Multiarena Aabenraa

Det blev GPP Arkitekter A/S, der vandt den store projektkonkurrence om ud- og ombygning af svømme- og idrætscentret i Aabenraa. Et projekt til 75 mio. kroner

  07
  102014

  Når Multiarena Aabenraa medio 2017 står som en flot realitet i centrum af Aabenraa, vil det være et helstøbt, samlet anlæg, hvor ude og inde smelter sammen omkring idræt og aktiviteter for såvel dagligdags idrætsudøvere som for eliten. Det er essensen af det projektforslag, udarbejdet af arkitektfirmaet GPP, der vandt konkurrencen om ud- og ombygningen af svømme- og idrætscentret i Aabenraa.

  GPP Arkitekter og teamet af rådgivere var i konkurrence mod fire andre arkitektfirmaer med tilhørende rådgivervirksomheder. Og dommerkomiteen valgte altså GPP’s forslag som det, der bedst lever op til de ønsker, visioner og betingelser i konkurrenceprogrammet, som borgere og foreninger har været med til at formulere for fremtidens idrætscenter i Aabenraa.

  Den nye multiarena, eller dobbelthal, placeres i konkurrenceforslaget nord for det eksisterende center og roteres i forhold til de eksisterende haller for at skabe plads imellem og sammenhæng til dem. Der etableres parkering på begge sider mod øst og vest. Parkeringsarealerne skal også kunne bruges til udendørs aktiviteter, når de ikke er i brug.

  Ud over selve arenaen er der lagt vægt på at binde idrætscentrets bygninger sammen med en foyer, som man kan tilgå fra flere sider. Det skal være hele centrets knudepunkt, hvor der vil summe af liv, idet der både vil være plads til fællesskab og idrætsudøvelse.

  Den eksisterende Hal 2 moderniseres og bindes sammen med multiarenaen, Hal 1 og svømmehallen ved hjælp af foyeren. Det bliver let at bevæge sig både mellem centrets dele og ind og ud af centret. Hele om- og udbygningen bygger på de fire grundliggende værdier fleksibilitet, fællesskab, mangfoldighed og velvære. Det skal være et sted, man naturligt går hen for at dyrke idræt, uanset hvilket niveau man er på. Og det skal også være et sted, der kan samle et stort publikum om kulturelle aktiviteter.

  Det vindende forslag skal viderebearbejdes, inden arbejdet med at bygge går i gang. Selve multiarenaen forventes færdig medio 2016, mens hele om- og udbygningen vil være færdig et år senere, nemlig medio 2017.

  Borgmester Thomas Andresen, formand for dommerkomitéen:

  - Det har været en spændende proces med meget kvalificerede bidrag. Nu er jeg glad for, vi har valgt det projekt, der bedst binder idrætscentret sammen og gør det til hjertet i det, vi kalder Aktiv Campus Aabenraa. Det er området fra det tyske gymnasium i nord til Kongehøjskolen i syd – et område, hvor der i dag går ca. 4.000 elever. Vi har en ambition om at binde sundhed og læring sammen. Det gør vi med Multiarena Aabenraa og ved at etablere en såkaldt rambla tværs gennem hele området fra nord til syd. Den skal gøre det let at tilgå multiarena-området, og den skal invitere endnu flere børn, unge og voksne ud til bevægelse, idræt og socialt samvær.

  Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff:

  - Jeg glæder mig meget over, at vi nu endelig får realiseret en gammel drøm om en multiarena midt i Aabenraa med masser af muligheder for alle kommunens borgere. Vi får skabt konkurrencedygtige vilkår for vores damehåndbold og for anden elitesport, fordi vi nu får de samme faciliteter, som andre byer med elitesportshold. Og vi får samme muligheder for tv-transmissioner. Men vi får sandelig også forbedret forholdene for breddeidrætten betydeligt. Multiarena Aabenraa vi skabe betingelserne for, at området kan summe af liv og aktivitet fra morgen til aften til glæde for såvel idrætsudøverne som for alle os, der følger med fra sidelinjen.

  Læs mere om historikken og projektet Multiarena Aabenraa på hjemmesiden aabenraafremtidenskøbstad.dk 

  FAKTA

  Vinder

  GPP Arkitekter A/S

  Vinderens rådgivende teams

  Bascon A/S
  Kontur Arkitekter Aps
  Esbensen rådgivende ingeniører A/S
  Landskabslaboratoriet GRÜN
  Jens Bundgaard v. ACTIVE institute

  Dommerkomite

   Thomas Andresen, borgmester, Aabenraa Kommune
   Tim Wulff, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Carina Underbjerg Hansen, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Ejler Schütt, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Povl Kylling Petersen, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Christian Panbo, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Kurt Andresen, byrådsmedlem, Aabenraa Kommune
   Asbjørn Jakobsen, Aabenraa Fritidsråd
   Jørgen Christensen, Aabenraa Fritidsråd
   Jesper Mastrup, Aabenraa Svømme- og Idrætscenter
   Lisa Holden Christensen, Kongehøjskolen
   Poul-Flemming Øgendahl, IBC
   Bo Riis Duun, afdelingschef for Kultur, Plan og Fritid, Aabenraa Kommune
   Peter Mortensen, arkitektfagdommer, BBP Arkitekter A/S
   Michael Kruuse, arkitektfagdommer, C. F. Møller Arkitekter A/S
   Bent Steen Andreasen, ingeniørfagdommer, Niras A/S
   Christoffer Borgwardt-Stampe, ingeniørfagdommer, Rambøll A/S

  Sidst opdateret 24.02.2017
  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854 find ean-nummer