Chat med os Chatten er lukket
Kontakt os på
73767676
eller
send en mail til post@aabenraa.dk

”Unge på toppen” på vej mod toppen Alpe d’Huez

I dag drog cykelholdet Unge på toppen af sted fra rådhuset i Aabenraa med kurs mod Frankrig. Holdet består af 16 kontanthjælpsmodtagere fra Aabenraa Kommune, der har deltaget i projektet siden marts med det formål at komme ud af kontanthjælpen. Og allerede nu har 13 af de 16 fået job eller er på vej i uddannelse

  12
  062017

  Det var en flok glade og forventningsfulde cykelryttere, der satte sig i sadlen ved Aabenraa Rådhus kl. 9 her til morgen for at cykle i alt 1.570 kilometer til Alpe d’Huez i Frankrig. 

  Cykelturen varer 10 dage med én hviledag i Luxembourg undervejs. Holdet består af 3 kvinder og 13 mænd i alderen 18-35 år. De er alle kontanthjælpsmodtagere fra Aabenraa Kommune, og de ledsages af tre vejledere og to følgebiler. 

  Holdet vender hjem igen lørdag 24. juni, hvor deltagerne modtages hos brancheorganisationen ITD i Padborg. 

  Et af formålene med at skabe projekt Unge på toppen var at få de unge i arbejde eller uddannelse. Og allerede nu, inden projektets ”kongeetape”, som består af cykelturen til Alpe d’Huez, har 13 af de unge fået lovning på et arbejde eller skal videre i uddannelse, når projektet slutter. Det vil sige, at de fra 30. juni er ude af kontanthjælpen. 

  - Det er meget glædeligt, at dette projekt viser så gode resultater. Endnu engang har vi her i Aabenraa Kommune formået at gøre en indsats på beskæftigelsesområdet, der virker. Hele investeringsstrategien KIK er en stor succes. Allerede efter det første år var vi nærmest i mål med at halvere antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Med KIK er vi blevet det gode eksempel i hele landet. Og med cykelprojektet har vi endnu en god historie at fortælle fra Aabenraa Kommune, pointerer formand for Arbejdsmarkedsudvalget Ejler Schütt.  

  FAKTA
  Projekt Unge på toppen er et samarbejde mellem ITD – Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport og Aabenraa Kommune. Projektet er en indsats i den omfattende investeringsstrategi for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (KIK-projektet), som Aabenraa Byråd har bevilget 68 mio. kroner til over tre år. 

  ITD deltager i projektet bl.a. med det formål at kunne rekruttere arbejdskraft. Derfor har en del af projektet bestået i, at de unge har været i praktik i flere af de transport- og logistikvirksomheder, der er organiseret i ITD, og det er også her, flere af de unge har fået arbejde, læreplads eller praktikforløb.

  Sidst opdateret 12.06.2017
  Fandt du siden nyttig?

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7676 fax:  7376 7677 post@aabenraa.dk cvr.nr.: 29189854

  Borgerservice - bestil tid