Nyhed er fra 26-10-2015

12 breddeidrætsklasser mødes til adventurerace i skoven

Breddeidrætsklasserne fra fire skoler mødes torsdag 29. oktober til adventurerace. Det bliver en dag spækket med sjove og udfordrende lege og aktiviteter i naturen ved Skovlyst Naturskole. Eleverne fra Stubbæk skole er tovholdere for arrangementet og står for afviklingen af de enkelte aktiviteter.

26
102015

Der vil være forhindringsbaner, skydning med bue og pil, samarbejdsposter, klatring, MTB, Oløb og meget mere. Eleverne deltager klassevis og har på forhånd delt udfordringerne imellem sig, så elevernes styrker og ønsker er blevet imødekommet.

- Det er en rigtig god øvelse i samarbejde og bevidstgørelse omkring roller for eleverne. Idrætten kan nemlig meget mere end blot at komme i bedre form, fortæller Michael Beck, lærer ved Stubbæk skole.

Ca. 280 elever vil være aktive på dagen. Arrangementet bliver afslutningen på et undervisningsforløb, hvor eleverne har deltaget i hele processen med at planlægge og beslutte indholdet.

- Så er det lige pludselig nemt at være lærer, når eleverne tager ejerskab for indholdet. Samtidig lærer de en masse om samarbejde, koordinering og ansvar, fortæller Michael Beck.

Både skolens junioridrætsledervalghold og 7. årgang står for aktiviteterne. De fleste aktiviteter er prøvet af til skolernes motionsdag for Stubbæk skoles egne elever, så nu eleverne klar til at byde breddeidrætsklasseeleverne fra Tinglev, Løjt og Felsted velkommen til en sjov dag.

Idræt og bevægelse spiller en stor rolle for eleverne i 7. og 8 årgang på de fire involverede skoler: Tinglev, Stubbæk, Felsted og Løjt skole. Skolerne har fordoblet timetallet i idræt for breddeidrætsklasserne ligesom idræt og bevægelse indgår som et skærpet fokus i de øvrige fag. Adventureracet er led i projektet, da hver skole skal være vært for et fællesarrangement for de øvrige breddeidrætsklasser.

- Breddeidrætsprojektet er med til at fremme det tværfaglige samarbejde og netværksdannelse mellem skolerne. Når elever og lærere mødes på tværs af skoler, skaber vi grobund for faglig udvikling og synergi, forklarer idræts- og sundhedskonsulent Lea Kølby.