Nyhed er fra 14-03-2014

35.500 kr. til musikken i Sønderjylland

Hvert år uddeler Kong Frederik Fonden til musikkens fremme i Sønderjylland midler til forskellige formål, som styrker musiklivet i Sønderjylland. I år var der fokus på den rytmiske musik og nye genrer. Ligesom de foregående år har bestyrelsen modtaget mange spændende ansøgninger, og fondsbestyrelsen har valgt fire ud, der nu skal honoreres.

14
032014

Derfor greb formanden for Kong Frederik Fonden og kulturudvalgsformand i Tønder Kommune Jørgen Popp Petersen telefonen den 11. marts - på Kong Frederiks fødselsdag -, og ringede de fire udvalgte ansøgere op. Det drejede sig om:

1. Foreningen Ny Kunst i Sønderborg, der søgte om midler til gennemførelse af DEFINE electronic music festival 2014. Projektet falder indenfor fokusområdet nye genrer, og bestyrelsen finder projektet spændende og ambitiøst. Foreningen tildeles 11.500 kr.

2. Foreningen Olferts Venner, Sønderborg, der søgte om midler til afholdelse af rytmiske arrangementer for både børn og voksne. Projektet falder indenfor fokusområdet den rytmiske musik og er med til at udbrede og fremme interessen for den rytmiske musik. Foreningen tildeles 8000 kr.

3. Foreningen Toftlund Open Air, der søgte om midler til afholdelse af den tredje Toftlund Open Air festival. Projektet falder indenfor fokusområdet den rytmiske musik og skaber aktivitet, der udbreder kendskab og interesse for den rock og rytmisk musik i det midtsønderjyske. Foreningen tildeles 8000 kr.

4. Initiativgruppen for Jamsessions i Nygadehuset i Aabenraa, der søgte om midler til afholdelse af fire jamsessions for jazz- og rockmusikere fra Sønderjylland og Sydslesvig og publikum. Projektet falder indenfor fokusområdet den rytmiske musik og fremmer mulighederne for netværk og samspil mellem musikere i Sønderjylland-Schleswig. Gruppen tildeles 8000 kr.

Bestyrelsen ønsker de fire ansøgere tillykke.

I 2015 vil fondsbestyrelsen fokusere på den klassiske musik.