Nyhed er fra 19-05-2021

Aabenraa Genforeningsdag gennemføres i en reduceret udgave

På grund af gældende COVID-19-restriktioner gennemføres Aabenraa Genforeningsdag 12. juni i en reduceret udgave.

19
052021

Når Genforeningsdagen 12. juni skal markeres flere steder i Aabenraa bliver det i en reduceret udgave for at overholde de gældende forsamlingsrestriktioner. Sidste år blev markeringen aflyst og flyttet til i år.

- Jeg er glad for, at vi på trods af restriktioner og forsamlingsforbud kan markere Aabenraa Genforeningsdag. Desværre bliver det ikke den folkefest, vi havde håbet på. Men under omstændighederne er denne markering den bedste måde, vi kan afvikle dagen på, siger borgmester Thomas Andresen.

Programmet for dagen kommer til at fordele sig over tre forskellige steder i byen, hvor det tidligere var meningen, at Genforeningsdagen hovedsageligt skulle foregå i og omkring Genforeningsparken ved Folkehjem.

Den planlagte koncert med Folkeklubben flyttes til Sønderjyllandshallen, foredrag afvikles i Genforeningsparken og en koncert med tre lokale ungdomsbands afholdes på Storetorv i Aabenraa. Alle andre aktiviteter – herunder boder og kulturelle aktiviteter aflyses.

Folkeklubben spiller for 440 siddende gæster i Sønderjyllandshallen. Det vil være muligt at købe billet for 100 kroner. Med i billetprisen følger en let forfriskning og et minde om Genforeningsdagen. Billetterne sættes til salg torsdag 20. maj klokken 10.00.

Fire kulturhistoriske foredrag om tematikker relateret til Genforeningen afholdes på en mobilscene i Genforeningsparken ved Folkehjem – foredraget foregår i en lukket sektion med stoleopsætning. Foredragene er gratis.

Tre lokale ungdomsbands optræder på Storetorvs byscene i Aabenraa for torvets spisende gæster. Arrangementet afvikles af ShopiCity. Koncerterne er gratis.

- Genforeningsdagen er fortsat en vigtig dag i selve markeringen af den generelle genforeningsmarkering. Derfor er jeg også glad for, at der fortsat er lidt for enhver smag, hvad enten man er til musik eller foredrag, siger Thomas Andresen.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kultur- og fritidschef Aabenraa Kommune, Mads Stendorf, tlf.: 22 61 82 01; e-mail: makha@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk