Nyhed er fra 14-05-2020

Aabenraa Kommune åbner for besøg på sociale botilbud

Social- og Indenrigsministeriet offentliggjorde onsdag 13. maj om aftenen en bekendtgørelse, der lemper på besøgsrestriktionerne på sociale botilbud.

14
052020

Bekendtgørelsen giver mulighed for, at beboere på Aabenraa Kommunes sociale botilbud for voksne igen kan få besøg af deres nærmeste. I Aabenraa Kommune er de enkelte bosteder nu i fuld gang med at arrangere, hvordan besøg kan gennemføres inden for rammerne af bekendtgørelsen og sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Pårørende til beboere på Aabenraa Kommunes bosteder for voksne vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Beboere på bosteder kan igen få besøg, hvis en række nødvendige forholdsregler overholdes:

  • Der skal udpeges 1-2 faste besøgende blandt beboerens nærmeste pårørende.
  • Besøgene foregår som udgangspunkt på bostedets udeareal og på en måde, som er social- og sundhedsfagligt forsvarligt.
  • Der kan i særlige tilfælde gives mulighed for besøg indendørs under en række betingelser: Der skal direkte indgang til beboerens egen bolig, sundhedsmyndighedernes retningslinjer skal kunne overholdes og beboere skal have forståelse for smitterisiko, hygiejne og rengøring.
  • Alle besøg skal aftales med det enkelte botilbud.

- Vi er glade for, at vores beboere på de sociale botilbud igen får mulighed for at få besøg. Vi ved, at mange beboere og pårørende har savnet kontakten til hinanden, siger Social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Pårørende vil blive kontaktet af det enkelte botilbud med information om, hvornår og hvordan besøg for deres vedkommende kan foregå.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk