Nyhed er fra 28-01-2014

Aabenraa Kommune afviser, at man forsøger at lokke sygeplejeskolen fra Sønderborg

Borgmester Thomas Andresen afviser, at Aabenraa Kommune forsøger at lokke sygeplejeskolen fra Sønderborg med et stort millionbeløb.

28
012014

Det er kommet frem i den lokale presse i dag, at Aabenraa Kommune angiveligt skulle have forsøgt at lokke sygeplejeskolen fra Sønderborg ved at tilbyde UC Syddanmark et anseligt millionbeløb for at flytte skolen til Aabenraa.

- Det er ikke korrekt, slår borgmester Thomas Andresen fast.

- Det er grebet ud af den blå luft, at vi skulle have tilkendegivet, at vi vil købe seminariet for et meget stort millionbeløb. I Aabenraa Kommune har vi prioriteret vores anlægsmidler, og vi bruger ikke skattekroner på at købe tomme bygninger uden at have et formål med det.

- Men vi vil naturligvis følge med interesse, hvad der sker med bygningerne, når de bliver sat til salg. De ligger nemlig centralt i det campusområde, som vi arbejder på at styrke i forbindelse med Aabenraa som Fremtidens Købstad, pointerer Thomas Andresen.

Borgmesteren glæder sig over, at det går så godt for UC Syddanmarks afdeling i Aabenraa, at både pædagog- og socialrådgiveruddannelsen vokser, så der er brug for mere plads.

- Derfor glæder det mig overordentligt, at UC Syddanmarks bestyrelse i december besluttede at bygge en ny skole i Aabenraa. Og som borgmester vil jeg naturligvis gøre, hvad der står i min magt for, at UC Syddanmark får den bedst mulige placering i Aabenraa. Men jeg skal understrege, at disse forhandlinger foregår på helt normale forretningsmæssige vilkår. Der er på ingen måde tale om, at Aabenraa Kommune vil forære en grund til UC Syddanmark, slår Thomas Andresen fast.

Han maner til besindighed om, hvorvidt UC Syddanmarks nye campus i Aabenraa skal indeholde sygeplejeskolen eller ej:

- Det må komme an på faglige argumenter om, hvad der er bedst for skolen og for hele landsdelens unge, så vi også på lang sigt kan fastholde denne meget væsentlige uddannelsesinstitution i Sønderjylland. Den beslutning bør vi lade bestyrelsen for UC Syddanmark træffe i fred og ro. Men som borgmester i Aabenraa vil det naturligvis glæde mig rigtig meget, hvis UC Syddanmark styrker campus i Aabenraa med sygeplejeskolen.