Nyhed er fra 25-06-2014

Aabenraa Kommune eksporterer knowhow

I samarbejde med Lebenshilfe Flensburg udbyder Autismecenter Syd i Rødekro efteruddannelse af personale, der arbejder med borgere med autisme i Slesvig-Holsten. Det første hold autismenavigatorer er nu uddannet og fejres fredag 4. juli.

25
062014

Autismecenter Syd har udviklet en efteruddannelse - autismenavigator - til personale, der arbejder med borgere med autisme. Autismecenter Syd har eksporteret efteruddannelsen, som det seneste år er gennemført af 16 medarbejdere fra Lebenshilfe Flensburg.

Sideløbende er medarbejdere fra Lebenshilfe Flensburg blevet opkvalificeret, så de sammen med medarbejdere fra Autismecenter Syd forestår efteruddannelsen.

Det første hold autismenavigatorer fejres fredag 4. juli i Multirummet på Skovbogård, Vinkelvej 9 i Rødekro, fra kl. 19.00 - 21.00, hvor de får overrakt diplom på efteruddannelsen. Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen deltager i fejringen.

- Autismecenter Syd er en af Danmarks fagligt stærkeste aktører inden for autismespektret. I Aabenraa Kommune lægger vi vægt på, at vores dygtige tilbud på social- og sundhedsområdet har nået et niveau, hvor viden og kompetencer også er interessante for andre. Vi glæder os over at kunne formidle denne viden over landegrænsen og ser det som et godt eksempel på et frugtbart grænseoverskridende samarbejde til gavn for borgerne i grænseregionen, pointerer Povl Kylling Petersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune.

Karin Reschke, der er mor til en pige med autisme og deltager i autismenavigator-efteruddannelsen, mener, at uddannelse for personale, der arbejder med mennesker med autisme, er et absolut must".

- Det er det for at kunne leve op til de særlige behov, borgere med autisme har og for at kunne møde dem anerkendende og udviklingsfremmende. Intet hospital ville overlade en patient til en kirurg, der ikke har en fagspecifik uddannelse, men mennesker med autisme bliver ofte varetaget af utilstrækkeligt eller slet ikke uddannet personale. Det må ændres, fastslår Karin Reschke.

Hold nr. to er påbegyndt efteruddannelsen, der afvikles i Kiel. Der deltager bl. a. medarbejdere fra institutioner i Hamburg, Pinneberg, Flensburg og Plön.