Nyhed er fra 06-06-2017

Aabenraa Kommune er vinder af Skolernes Trafiktest 2017

Et tæt samarbejde mellem skoler, politiet og kommunale forvaltninger med mange forskellige tiltag på trafiksikkerhedsområdet har gjort Aabenraa Kommune til vinder i den landsdækkende konkurrence Kommunernes Skoletrafiktest 2017

06
062017

Det er anden gang Aabenraa Kommune vinder testen. Første gang var i 2012.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har kåret Aabenraa Kommune som vinder i 2017 på baggrund af en række kriterier. Bl.a. har langt de fleste skoler en trafikpolitik, nemlig ca. 90%. Og 86% af skolerne gennemfører cyklistprøver i 6. klasse. Der lægges bl.a. også vægt på, at skolerne har et rigtig godt samarbejde med politiet.

- Jeg er både meget glad for og stolt over, at Aabenraa Kommune nu igen er helt i spidsen, når det handler om skolebørn og trafiksikkerhed. Det er et rigtig godt arbejde, der gøres for at gøre vores børn til sikre trafikanter. Det agter vi at blive ved med og om muligt blive endnu bedre til, pointerer Kirsten Nørgård Christensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Det er ikke kun i trafiktesten, man kan måle resultaterne af mange års vedholdende og målrettet arbejde for trafiksikkerhed.

- I uheldsstatistikken kan vi måle et rigtigt pænt fald i antallet af personskader på kommunens veje. Det er dejligt, og det kan hænge sammen med det arbejde, vi gør i skolerne. Når der sker uheld, skyldes alt for mange af dem manglende viden om og respekt for færdselsreglerne. Derfor er det vigtigt at lære reglerne i skolen, men forældrene har stadigvæk et stort ansvar, for deres adfærd i trafikken påvirker børnene mest, vurderer Bent Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Cyklistprøver
I Aabenraa Kommune gennemfører 86% af skolerne sjetteklassernes cyklistprøver. Som opfølgning på prøverne holder politiet hvert år en finale med deltagelse af vinderen fra hver klasse.

Denne finale med 30 klassevindere finder sted i dag, tirsdag 6. juni med start kl. 9.00 ved Kongehøjskolen, i Aabenraa. Prøven foregår omkring Vestvejen. Der er præmieoverrækkelse på Torvet (i aulaen) ca. kl.11 - 11.30.

FAKTA
Kommunernes Skoletrafiktest er en undersøgelse af niveauet for trafikundervisningen og mange andre kommunale tiltag for at forbedre trafiksikkerheden for børn. Det er Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden der gennemfører testen.

Se resultatet for alle landets kommuner på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside: www.sikkertrafik.dk/skoletrafiktest.