Nyhed er fra 21-12-2022

Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion

Som aftalt i budgetforliget 2023 etablerer Aabenraa Kommune nu en uafhængig borgerrådgiverfunktion med varetagelse af rådgivning af borgere og læring til forvaltningerne.

21
122022

På onsdagens byrådsmøde vedtog et enigt byråd, at Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion, som har til formål at rådgive borgere og give læring til forvaltningerne i Aabenraa Kommune.

- Som en del af budgetforliget blev det aftalt, at vi i Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion. Vi får en helt uafhængig borgerrådgiver, som refererer direkte til byrådet, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Samtidig skal funktionen tjene som et læringselement til forvaltningerne i Aabenraa Kommune til gavn for borgerne. Det er ambitionen, at forbedringspotentialer gennem en borgerrådgiver skal udbredes til hele Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommunes borgerrådgiver forventes at begynde 1. april. Borgerrådgiveren skal blandt andet tage i mod henvendelser fra borgere, der har svært ved at finde rundt i offentlige regler, forstå en afgørelse eller blot er usikre på, hvor eller hvordan man skal henvende sig for at komme videre med sin sag eller med en klage.

Processen med at ansætte en borgerrådgiver går nu i gang, og det vil være politikere, som udgør ansættelsesudvalget. Borgerrådgiveren skal fysisk sidde på rådhuset i Aabenraa og skal aflægge en årlig rapport til byrådet.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk