Nyhed er fra 01-06-2017

Aabenraa Kommune får brune motorvejsskilte til to seværdigheder

Borgmester Thomas Andresen glæder sig over, at Frøslevlejren og Brundlund Slot nu er indstillet til at få brune motorvejsskilte

01
062017

Inden længe vil der på motorvej E45 blive henvist til to seværdigheder i Aabenraa Kommune, nemlig Frøslevlejren og Brundlund Slot.

Vejdirektoratet har tilkendegivet over for Den selvejende institution Frøslevlejren og Kunstmuseet Brundlund Slot, at Udvalget for brune turistoplysningstavler i Region Syddanmark har godkendt deres ansøgninger og indstillet dem til endelig godkendelse i Vejdirektoratet.

- Det er virkelig en glædelig nyhed. Vi har længe arbejdet for at få brune skilte, der kan gøre bilister på motorvejen opmærksom på vores turistattraktioner. Når de kommer op, vil mange flere forhåbentlig lægge vejen forbi vores fine kunstmuseum og det nationale mindesmærke ved Frøslev, forventer borgmester Thomas Andresen.

De skilte, der skal henvise til Frøslevlejren, bliver sat op ved motorvejsfrakørsel 76 i sydgående retning og 75 i nordgående retning. Skiltene med Brundlund Slot bliver sat op ved frakørsel 70 i sydgående retning og 72 i nordgående retning.

FAKTA
Udvalget for brune turistoplysningstavler i Region Syddanmark består af:
Forhenværende folketingsmedlem Jens Viberg, formand
Forhenværende folketingsmedlem Poul Andersen, næstformand
Direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, medlem af udvalget
Direktør af transport- og logistik-virksomheden HPT, Mogens Therkildsen, medlem af udvalget

Vejdirektoratet træffer den endelige afgørelse.