Nyhed er fra 04-07-2014

Aabenraa Kommune får en halv million til sønderjysk musikprojekt

04
072014

Folkeskolens lærere har en faglighed. Musikskolelærere har en kunstnerisk uddannelse. Når man lægger de to faktorer sammen bliver 1+1=3. Det er netop navnet på det projekt, som undervisningsministeriet har tildelt fire musikskoler og sønderjyske skoler 495.000 kr. til at føre ud i livet. Projektet er et eksempel på den mere åbne skole, som er en del af folkeskolereformen.

Udviklingsprojektet, der løber hen over det kommende skoleår, skal bidrage til at skabe bedre kvalitet og sammenhæng mellem folkeskolen og i musikskolens fritidstilbud. Ambitionen er at forene musikskolelærerenes kunstneriske uddannelse med folkeskolelærernes læreruddannelse og pædagogiske uddannelse.

Projektet er et samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler i de fire sønderjyske kommuner samt UC Syddanmark og Dansk Komponistforening. Det er Aabenraa Kommune, der står bag ansøgningen til Undervisningsministeriet og Aabenraa Musikskole, der skal administrere projektet.

- Jeg er rigtig glad for, at Undervisningsministeriet har set potentialet i vores udviklingsprojekt, så vi nu kan skabe synergi mellem de musiske og pædagogiske fagligheder og udvikle musikundervisningen i folkeskolen til glæde for sønderjyske skoleelever, siger Kirsten Nørgård Christensen, formand for Børne- og uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune.

Hun suppleres af formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wullf: Vi har rigtig gode erfaringer med samarbejdet mellem kulturinstitutioner i Sønderjylland, og det glæder mig at vores musikskole har stillet sig i spidsen for et projekt, der kommer hele Sønderjylland til gode.

Projektet har en erfaren kaptajn ved roret, nemlig leder af Aabenraa Musikskole Edna Rasmussen, der glæder sig:

- Vi er godt klædt på til at drive projektet, og Aabenraa Musikskole har allerede gode erfaringer med lignende projekter blandt andet Mere musik i Høje Kolstrup, der er et samarbejde mellem Høje Kolstrup Skole og musikskolen, fortæller hun.

I Aabenraa Kommune deltager Hellevad Skole og Felsted Skole i projektet 1+1=3. Udviklingsprojektet målrettes mellemtrinnet, og undervisningsforløbet foldes ud i to 3.-5. klasser. Undervisningsforløbet udvikles i workshops for musikskolelærere og folkeskolelærere.

Lektor Else Marie Okkels fra UC Syddanmarks forskningsafdeling bliver ansvarlig for udviklingen af undervisningsforløbet og den pædagogiske projektledelse. Fra Dansk Komponistforening bidrager komponisten Peter Bruun til projektet.