Nyhed er fra 20-06-2018

Aabenraa Kommune fortsat blandt Danmarks mest erhvervsvenlige

Med en 9. plads fastholder Aabenraa Kommune placeringen i Dansk Byggeris årlige analyse af alle landets kommuners erhvervsvenlighed. Især arbejdet med at uddanne arbejdskraft til erhvervsuddannelser og kommunens korte sagsbehandlingstid trækker op.

20
062018

Hvert år udkommer Dansk Byggeri med en stor analyse af landets 98 kommuner. Analysen placerer kommunerne efter, hvor gode de er på området for erhvervs- og byggevenlighed. For andet år i træk ligger Aabenraa Kommune nummer ni på listen.

- Det glæder mig, at vi holder fast i vores placering som nummer ni. Vi ser os selv som en erhvervsvenlig kommune, og det er noget, der betyder noget for os. Så jeg er da glad for, at også tallene fra Dansk Byggeri bekræfter, at vores indsats virker, siger borgmester Thomas Andresen, der blandt andet hæfter sig ved Aabenraa Kommunes høje placering på sagsbehandlingstid i byggesager:

Vi gør, hvad vi kan for at få en kort sagsbehandlingstid, så virksomhederne kan få realiseret deres byggeprojekter. Det er vigtigt for os, så tidligt som muligt at vi får aftalt proces og afstemt tidsplaner med virksomhederne, når de ønsker at bygge i Aabenraa Kommune. Og heldigvis har vi tit nye byggerier, siger han.

På området for arbejdsmarked og uddannelse er der flere topkarakterer til Aabenraa Kommune. Når det kommer til at have en fast politik om erhvervspraktik i folkeskolerne, ligger Aabenraa nummer et i hele landet. Også når det kommer til samarbejdet mellem kommuner, virksomheder og skoler scorer Aabenraa Kommune topkarakter.

- Vi har haft et fokus på at uddanne vores unge til erhvervsuddannelserne. Analysen viser, at mange af vores folkeskoleelever søger ind på erhvervsuddannelser, og det er jeg glad for. Samtidig har vi en politik om, at vores unge skal ud og snuse til erhvervsuddannelserne i form af et praktikforløb. Det er vigtigt for Aabenraa Kommune, at vi også i fremtiden har kvalificeret arbejdskraft i erhvervslivet, siger Thomas Andresen.

Et andet fokuspunkt i Aabenraa Kommune er beskæftigelsesområdet. Kommunens investeringsstrategi for kontanthjælpsmodtagere er blevet prioriteret højt de seneste år, og det kommer til udtryk i Dansk Byggeris analyse. Her går Aabenraa Kommune nemlig kraftigt op, når der kigges på antallet af nyledige, der kommer i arbejde.

- I Aabenraa Kommune har vi investeret penge i en strategi på ledighedsområdet. Vi vil gerne have dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere hurtigt i arbejde, og analysen viser heldigvis også, at vi det seneste år er blevet meget bedre på det punkt. Det er glædeligt, at mange af vores borgere ikke ender i langtidsledighed. Det kan både vi, virksomheder og borgere være stolte af, siger Thomas Andresen.

Faktaboks

  • Dansk Byggeri udsender hvert år en landsdækkende analyse af landets 98 kommuner. Analysen fokuserer på kommunernes erhvervs- og byggevenlighed.
  • Ud fra forskellige faktorer inden for erhvervsvenlighed, dykker Dansk Byggeri ned i de enkelte kommuner. Analysen indeholder også en rangliste, hvor alle landets kommuner er inddelt.
  • Aabenraa Kommune ligger for andet år i træk nummer ni på listen. I 2016 lå Aabenraa Kommune nummer 41.
  • KIK er en forkortelse for Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet. Samlet investerede Aabenraa Kommune 68 millioner i området. 1. juni 2018 lancerede Aabenraa Kommune KIK II, som er en efterfølger. Her investeres der ligeledes i området for kontanthjælpsmodtagere.

Kontaktperson

Borgmester Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk