Nyhed er fra 29-07-2019

Aabenraa Kommune fraråder badning på dele af Sønderstrand

En analyseprøve har vist forhøjede bakterier på Sønderstrand Syd, hvilket har resulteret i, at Aabenraa Kommune midlertidigt fraråder badning på den del af stranden. Blå Flag-stranden kan stadig benyttes.

29
072019

En vandprøve fra uge 30 viser en overskridelse af bakterietallet på en del af Sønderstrand i Aabenraa. Af samme grund fraråder Aabenraa Kommune midlertidigt, at der bades på den sydlige del af Sønderstrand.

Der er allerede igangsat analyse af omprøven, som med stor sandsynlighed viser, at der igen kan bades i vandet på den sydlige del af Sønderstrand. Prøvens resultater forelægger onsdag 31. juli.

Når der findes overskridelser af bakterietallet, reagerer Aabenraa Kommune så hurtigt som muligt, og da der lige nu er usikkerhed på årsagen til tallet, fraråder man for en sikkerheds skyld badning, indtil resultatet af analyserne kan gennemses.

Der kan løbende følges med i analyseresultaterne for badevandet i Aabenraa Kommune her: http://geodata.aabenraa.dk/LinkEksternt/MILJO/Badevandskvalitet/Badevandskvalitet%202019.pdf

Kontaktperson

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90 e-mail: ksje@aabenraa.dk