Nyhed er fra 06-08-2019

Aabenraa Kommune fraråder igen badning på Sønderstrand Syd

Bakterietallet i vandet kan hurtigt ændre sig, og netop derfor er Aabenraa Kommune nødsaget til igen at fraråde badning på den sydlige del af Sønderstrand, som ellers tidligere var blevet åbnet op for badning igen.

06
082019

Når vind og vejr arter sig som det gør denne sommer, så er det svært at undgå, at bakterietallet i vandet ændres og udvikles hele tiden. En ny analyseprøve på Sønderstrand Syd og stranden ved Kallemosen viser, at bakterietallet igen er forhøjet, hvorfor Aabenraa Kommune fraråder badning ved begge strande.

- Selvom det er rigtig ærgerligt, så føler vi, at vi gør det rigtige. Vi er nødt til at reagere, når vi får svar på de målinger, vi foretager. Og så er vi i en sæson, hvor tingene hurtigt kan ændre sig, fortæller geolog i Aabenraa Kommune, Lena Berndt Klintø.

Der er bestilt omprøver på både Sønderstrand Syd og Kallemosen Strand, og det er forventeligt, at svaret på omprøverne kommer i slutningen af ugen.

Sønderstrand Nord, hvor der i fredags blev frarådet badning samt fjernet blå flag, er blevet vurderet igen, og her er badevandet umiddelbart i orden. Det er alligevel besluttet, at man for en sikkerheds skyld venter til resultatet af omprøven er klar. Herefter kan det blå flag forhåbentligt rejses igen.

Kontaktperson

Geolog, Lena Berndt Klintø, tlf.: 73 76 71 51; e-mail: lbkl@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90 e-mail: ksje@aabenraa.dk