Nyhed er fra 08-12-2020

Aabenraa Kommune har fået ophævet påbud om restriktioner for besøg på sociale botilbud

I lighed med Aabenraa Kommunes plejehjem er nu også restriktioner for besøg på sociale botilbud i kommunen ophævet, hvorfor beboere igen kan modtage besøg fra deres pårørende, så længe de generelle retningslinjer overholdes.

08
122020

Social- og Indenrigsministeriet har netop meddelt Aabenraa Kommune, at der ikke længere er et gældende påbud om restriktioner for besøg på kommunens sociale bosted. Påbuddet har været gældende siden 17. november.

På grund af faldende smittetal i kommunen gennem den seneste uge er påbuddet nu ophævet med øjeblikkelig virkning, og pårørende kan igen komme på besøg, så længe de øvrige retningslinjer på området bliver overholdt. Det gælder krav om mundbind, overholdelse af forsamlingsforbuddet samt skærpet opmærksomhed på hygiejne.

- I fredags var vi glade over, at restriktionerne for besøg på vores plejehjem blev ophævet. Vi savnede, at det også skete på vores sociale botilbud. Derfor er jeg i dag både glad og lettet over, at en række af vores sårbare borgere igen kan være sammen med deres pårørende uden begrænsninger. Jeg ved, at restriktionerne har været hårde, men jeg er glad for, at det på trods af det er lykkedes borgere og pårørende at overholde dem, siger social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Det er fortsat vigtigt, at vi alle efterlever de generelle retningslinjer på området. Det er den eneste måde at være med til at holde smitten nede og give os selv de bedste forudsætninger for, at vi fortsat kan besøge vores pårørende frit og uden restriktioner.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk