Nyhed er fra 03-08-2021

Aabenraa Kommune har fokus på trafiksikkerhed i forbindelse med skolestart

Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse. De bør droppe mobilen og i stedet holde øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne, som Aabenraa Kommune er med i.

03
082021

Der er ofte en del trafik på skolevejene om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så man ikke overser hinanden. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 36 procent af forældrene i Syddanmark, at de har oplevet, at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre.

I august begynder 550 børn i skole i Aabenraa Kommune. For at passe på dem har kommunen sat 99 skilte op på skolevejene, hvor der med store typer står ”Børn på vej”.

- Det er en stor dag, når man begynder i skole. Det skal være forbundet med glæde og tryghed, og det taler trafiksikkerhedskampagnen godt ind i. Det er vigtigt, at der hvert år er samme fokus, fordi det hvert år er nye børn, der begynder i skole og befinder sig på vejene, siger Kirsten Nørgård Christensen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune.

For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen.

- At kunne begå sig i trafikken er ikke en medfødt evne. Det er noget der skal læres og trænes løbende. Derfor håber jeg også, at forældre til nye skolebørn vil være et forbillede i trafikken. De gode vaner smitter, og det er især noget, børnene er opmærksomme på, siger Rasmus Andreassen, skolechef i Aabenraa Kommune.

Fakta om kampagnen
I august vil landets kommuner og Rådet for Sikker Trafik sætte fokus på de mange skolebørn, der er i trafikken. Det sker med kampagnen ”Børn på vej”. Desuden får landets skoler undervisningspakker, som de kan bruge til at undervise børnene i, hvordan man færdes sikkert i trafikken. Sideløbende med kampagnen gennemfører politiet kontrol på skolevejene.

Find gode råd til at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken: https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/til-foraeldre

Se listen over de 94 kommuner, der er med i skolestartskampagnen ”Børn på vej”: https://www.sikkertrafik.dk/media/10417/kommuner-skolestart-2021.pdf

Kontaktperson

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Skolechef Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen, tlf.: 26 71 59 63; e-mail: randr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk