Nyhed er fra 14-12-2020

Aabenraa Kommune har igen fået påbud om at udstede restriktioner for besøg på sociale botilbud

Social- og Indenrigsministeriet har endnu engang givet Aabenraa Kommune påbud om at indføre midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til sociale botilbud med øjeblikkelig virkning. Restriktionerne er de samme som dem, der ellers blev ophævet for en uge siden.

14
122020

Fra mandag 14. december indfører Aabenraa Kommune på ny restriktioner for besøg på kommunens sociale botilbud. Det sker efter et påbud fra Social- og Indenrigsministeriet, der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed løbende vurderer de enkelte kommuneres smittetal og indfører midlertidige påbud for at inddæmme og forsinke smitten af COVID-19.

I Aabenraa Kommune gælder fra mandag 14. december, at hver beboer på Aabenraa Kommunes sociale botilbud fremover kun må modtage indendørs besøg fra en til to personer, som beboeren selv udpeger. Besøget må alene foregå i beboerens bolig og ikke i botilbuddets fællesarealer.

- I fredags var det plejehjemmene og Special- og Rehabiliteringscenter i Rødekro, der fik restriktioner, og nu er det så vores sociale botilbud. Det er for mig et signal om, at smittetallene lige nu udvikler sig den forkerte vej med høj hastighed. Når det er sagt, så ærgrer jeg mig på beboernes vegne over, at der nu endnu engang skal indføres restriktioner, da jeg er klar over, at det kan fylde meget i hverdagen. Derfor er min opfordring fortsat, at vi alle gør vores bedste for at overholde restriktionerne, så vi kan komme smitten til livs, siger social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Vi er i gang med at orientere alle beboernes pårørende. De har en opgave i at orientere sig i restriktionerne og sammen med beboeren udvælge de pårørende, som må komme på besøg. Fra Aabenraa Kommunes side vil vi gøre vores absolut bedste for fortsat at sikre høj trivsel blandt beboerne, og at restriktionerne følges på den bedste og mest sikre måde.

Det er fortsat tilladt at besøge beboere på udendørs arealer tilknyttet de sociale botilbud.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk