Nyhed er fra 23-01-2019

Aabenraa Kommune i top: Helhjertet indsats sender unge i uddannelse og borgere i job

Beregninger bragt af NB Økonomi baseret på tal og analyser fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at Aabenraa Kommune er den næstbedste blandt alle landets kommuner på en række parametre lagt sammen på tværs af blandt andet uddannelse og beskæftigelse. Klare strategier, dedikerede medarbejdere og et godt samarbejde i byrådet er nogle af forklaringerne på det gode resultat, ifølge borgmester Thomas Andresen.

23
012019

Aabenraa Kommune er gode til at få unge i gang med samt gennemføre en ungdomsuddannelse og til at få psykisk, sårbare unge i beskæftigelse eller uddannelse. Aabenraa Kommune er blandt andet også førende på området for et lavt sygefravær blandt det pædagogiske personale i forhold til andre kommuner.

Lagt sammen giver det en samlet placering som nummer to blandt landets kommuner, ifølge NB-Økonomis Benchmarkindikator, der samler kommunernes placering i samtlige ni benchmark fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed.

- Jeg er først og fremmest glad for, at NB Økonomi placerer Aabenraa Kommune i den absolutte top på disse områder, når man sammenligner kommuners drift og effektivitet. Det viser, at vores gode og langsigtede samarbejde i byrådet bærer frugt. Det bekræfter også, at vi ikke hviler på laurbærrene på disse områder, hvor en analyse foretaget af BDO tilbage i 2014 også viste, at Aabenraa Kommune er veldrevet på en række serviceområder, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen.

Helt konkret har Aabenraa Kommune igennem de seneste år arbejdet målrettet med blandt andet KIK-strategien, der skal hjælpe aktivitetsparate borgere væk fra kontanthjælp, samt Aktiv Campus Aabenraa, som skal styrke Aabenraa som studieby i samarbejde med de studerende og uddannelserne i byen.

- Vores investeringsstrategi KIK har med stor succes skaffet flere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og flygtninge i job eller uddannelse. Vi arbejder også hele tiden for at tiltrække nye, videregående uddannelser til Aabenraa Kommune, så erhvervslivet har den rette, kvalificerede arbejdskraft, siger borgmester Thomas Andresen og tilføjer, at én indsats ikke gør det alene på uddannelsesområdet:

- Aktiv Campus Aabenraa arbejder løbende med den sociale og netværksmæssige udvikling samt den fysiske udvikling af studiebyen Aabenraa, så byen fortsat vil være en attraktiv studieby. Samtidig har vi lavet store investeringer i folkeskolen, fået opstartet Karrieremessen og Transportens Dag og deltager i Forskningens Døgn, siger borgmester Thomas Andresen.

Ud over de konkrete eksempler på uddannelses- og arbejdsmarkedsområdet har Thomas Andresen også ros til Aabenraa Kommunes organisation i almindelighed.

- I Aabenraa Kommune har vi en kultur, vi kan være stolte af. Vi løfter i flok. Samtidig har organisationen som helhed et godt ry, og opgaverne bliver eksekveret med troværdighed og kvalitet. Det hjælper i den sammenhæng, at byrådet har formået at lægge stabile og langsigtede strategier for vores indsatser, lyder det.

Et enigt byråd vedtog i sommeren 2018 Aabenraa Kommunes vækststrategi som blandt andet har fokus på sunde læringsmiljøer for børn og unge samt at skabe et aktivt campus- og studiemiljø.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk