Nyhed er fra 20-11-2020

Aabenraa Kommune i top tre over landets bedst drevne kommuner

En ny undersøgelse foretaget af NB-Økonomi sammenligner på effektivitet og resultater, hvordan landets kommuner løser en lang række af deres vigtigste kerneopgaver. Undersøgelsen, som har baggrund i en sammenligning af nøgletal fra Social- og Indenrigsministeriet, placerer Aabenraa Kommune på en tredjeplads på en rangliste over alle landets 98 kommuner.

20
112020

Målt på 12 forskellige benchmark fra 2018-2020 har NB-økonomi rangeret Aabenraa Kommune som Danmarks tredjebedst drevne kommune. De 11 benchmark er fra Social- og Indenrigsministeriets benchmarkenhed, mens det sidste stammer fra en brugerundersøgelse.

Det giver 98 point at score højest i et enkelt benchmark, mens det giver ét point at score lavest. Aabenraa Kommune har i gennemsnit scoret 77,7 i undersøgelsen, som spænder over alt fra blandt andet benchmark om sygefravær blandt pædagogisk personale til antallet af afsluttede ungdomsuddannelser og nøgletal på beskæftigelsesområdet samt resultater for administrativt personale og sundhedsfaglige medarbejdere.

- Jeg er utrolig glad for, at vi igen klarer os godt i den årlige undersøgelse fra NB-Økonomi. For mig at se hænger det gode resultat blandt andet sammen med det gode og konstruktive samarbejde, vi har i byrådet. I hele byrådsperioden har vi haft samarbejde i højsædet, og vi arbejder alle den samme vej – nemlig mod en god kommune for borgere, virksomheder og besøgende, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen.

Aabenraa Kommune er decimaler fra at overhale Holstebro Kommune på andenpladsen, mens Lemvig Kommune tager sig af førstepladsen. De brede og forskellige benchmark gør, at der er tale om en generel og overordnet rangorden af, hvordan landets kommuner er drevet.

- Jeg glæder mig over det brede udsnit af gode resultater, som undersøgelsen viser. Jeg er glad for, at resultaterne viser, at Aabenraa Kommune er veldrevet. Det bekræfter mig i, at vores vedvarende indsats, både politisk og administrativt på effektivitet og udvikling, også udmønter sig i gode resultater, når andre bedømmer os, siger kommunaldirektør Tom Ahmt og fortsætter:

- Resultaterne bekræfter for mig, at vi ikke hviler på laurbærrene på disse områder, selvom en analyse foretaget af BDO tilbage i 2014 allerede viste, at Aabenraa Kommune er veldrevet på en række serviceområder. Det er seks år siden, og vi befinder os stadig i toppen af veldrevne kommuner.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk