Nyhed er fra 21-01-2021

Aabenraa Kommune igangsætter yderligere brug af kviktest

I Aabenraa Kommune er Social- og Sundhedsforvaltningen i gang med at kvikteste dele af medarbejderne. Der igangsættes hurtigst muligt kviktest til dele af Børn- og Kulturforvaltningens personale, som myndighederne nu åbner op for. Borgmester Thomas Andresen opfordrer ligeledes til kviktest i erhvervslivet.

21
012021

Justitsministeren har opfordret kommunerne til at tilbyde kviktest til medarbejdere i udvalgte målgrupper og bestille mobile testenheder til kviktest.

Aabenraa Kommune gennemfører allerede kviktest to gange om ugen til dele af medarbejderne i Social- og Sundhedsforvaltningen. For eksempel medarbejdere på botilbud.

- I Aabenraa Kommune vil vi hurtigst muligt også tilbyde kviktest til dele af medarbejderne i Børn- og Kulturforvaltningen. Det er blandt andet til medarbejdere i dagtilbud, på specialområdet og til de medarbejdere, der varetager nødpasning af skolebørn, lige som vi for eksempel allerede gør på social- og sundhedsområdet. Den mulighed vil vi selvfølgelig gerne benytte os af, da det er en god mulighed for at bremse eventuelle smittekæder, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- Men jeg er også nødt til at sige, at coronavirus ikke skelner mellem ansættelsesforhold. Erhvervslivet har de samme udfordringer med smitten, og derfor mener jeg, at man også her bør tilbyde gratis kviktest for at inddæmme og begrænse smitten. Det er erhvervslivet, der er med til at holde hjulene i gang i samfundet. Det nyder vi alle godt af.

Thomas Andresen deltager senere i dag i et virtuelt møde med justitsministeren, sundheds- og ældreministeren, social- og indenrigsministeren og resten af landets borgmestre om udnyttelse af testkapaciteten.

Kontaktperson

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk