Nyhed er fra 09-04-2014

Aabenraa Kommune informerer forældrene om skolereformen

Der er brev på vej til forældrene fra Aabenraa Kommune, hvor der blandt andet informeres om fire principper for udmøntningen af folkeskolereformen, der træder i kraft efter sommerferien.

09
042014

Om ca. fire måneder træder den nye folkeskolereform i kraft. Den indebærer en række forandringer for elevernes skoledag. Nogle er overordnede, andre er specifikke for den enkelte skole. Og meget vil stadigvæk være, som det plejer.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune har netop vedtaget fire principper for, hvordan folkeskolereformen skal udmøntes her i kommunen. Disse principper formidles til forældrene i et brev.

De fire principper er:

  • Fokus på progression i læringen
  • Skolen ud i verden, verden ind i skolen - den åbne skole
  • Skolen er tryg, motiverende og aktiverende
  • Fælles ansvar for børnenes udvikling

De fire principper bliver foldet ud i brevet. Derudover bliver de generelle forandringer ridset op. Blandt de generelle ændringer er lærernes arbejdstid og det faktum, at elevernes skoledag bliver længere og mere varieret - blandt andet med 45 minutters motion/bevægelse hver dag. Det nye begreb understøttende undervisning bliver forklaret, og det bliver slået fast, hvilke elever der får flere timer og nye fag.

- En vigtig pointe i informationen til forældrene er også, at den enkelte skole selv planlægger, hvordan de nye tiltag gennemføres. Derfor kan det være meget forskelligt fra skole til skole, hvordan skoledagen bliver efter sommerferien. Og det er primært op til den enkelte skole at informere forældrene om, hvad der kommer til at ske. Det er også skolen, forældre kan henvende sig, hvis de har konkrete spørgsmål om reformen, pointerer Kirsten Nørgård Christensen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.