Nyhed er fra 26-08-2020

Aabenraa Kommune opfordrer virksomheder til at gøre brug af de nye muligheder for ledige og voksenlærlingeordningen

COVID-19-aftaler blandt et flertal i Folketinget har betydet, at Aabenraa Kommune har fået tilføjet ekstra midler til ledige og voksenlærlinge. Arbejdsmarkedsudvalget vil gøre de lokale virksomheder i kommunen opmærksomme på de nye muligheder.

26
082020

Arbejdsmarkedsudvalget vil snart udsende et brev til de lokale virksomheder med en opfordring til at gøre yderligere brug af ledige og voksenlærlinge. Det sker, fordi et flertal i Folketinget har indgået aftaler om at forebygge den øgede ledighed som følge af COVID-19.

- På grund af krisen har vi fået tilføjet ekstra midler fra Folketinget, som betyder, at vi har mulighed for at opkvalificere ledige og give endnu flere adgang til voksenlærlingeordningen. Dermed bliver ledige igen klar til at tage arbejde og vil have de kompetencer, virksomhederne efterspørger, siger Ejler Schütt, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, og uddyber:

- Det vil vi med brevet gøre virksomhederne opmærksomme på, så de er klar over de nye muligheder, aftalerne giver dem. Men samtidig også gøre virksomhederne opmærksomme på initiativerne i videreførelsen af jobrotationsordningen.

Hvis en virksomhed selv er interesseret i at arbejde med opkvalificering af sine ansatte, er de velkomne til at kontakte Business Aabenraa, og virksomhederne kan også kontakte Jobcenter Aabenraa, hvis de vil vide mere om voksenlærlingeordningen.

- Vi håber, at virksomhederne vil afsøge deres muligheder for at ansætte ledige eller gøre brug af voksenlærlingeordningen. Vi har alle en interesse i, at vi sammen kommer stærkest ud på den anden side af denne krise, siger Kim Brandt, næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Læs mere om Folketingets aftaler herunder:
Aftale om styrket opkvalificering

Aftale om ekstraordinært løft af ledige

Et justeret uddannelsesløft

Kontaktperson

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget, Kim Brandt, tlf.: 20 14 15 59; e-mail: kbr@aabenraa.dk

Stabs- og Arbejdsmarkedsdirektør Aabenraa Kommune, Søren Lorenzen, tlf.: 23 72 03 11; e-mail: slor@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk