Nyhed er fra 22-01-2019

Aabenraa Kommune tager ombudsmandskritik til efterretning

22. januar 2019 har Folketingets Ombudsmand udsendt en redegørelse om håndtering af medarbejderes ytringsfrihed i Aabenraa Kommune.

22
012019

Redegørelsen vil blive grundigt gennemgået og danne grundlag for den vejledning til ledere og medarbejdere, som kommunen nu vil færdiggøre.

- Der ingen tvivl om, at vi tager Ombudsmandens kritik meget alvorligt. Der må kort sagt ikke være tvivl hos vores medarbejdere om, at de har fuld ret til at ytre sig offentligt, siger kommunaldirektør Tom Ahmt og fortsætter:

- Nu vil vi gennemgå Ombudsmandens 68-sider lange redegørelse grundigt med tæt inddragelse af vores hovedsamarbejdsudvalg, så vi kan færdiggøre den vejledning, som netop har afventet Ombudsmandens udtalelse. Vi vil sikre, at både vejledning og formidling af vores kommunikationspolitik sker på en måde, som lever op til Ombudsmandens forventninger. Vi ser frem til dialogen med Ombudsmanden, som vi selv har efterspurgt.

- Endelig er vi selvfølgelig glade for, at der fortsat ikke er bemærkninger til afsnittet om ytringsfrihed i vores kommunikationspolitik. Vi har skrevet vores kommunikationspolitik med det udgangspunkt, at offentligt ansatte har samme ret til at ytre sig offentligt som alle andre, lyder det.

Som det fremgår af Ombudsmandens redegørelse, har hovedsigtet for Ombudsmanden været at udlede og beskrive problemstillinger, som Aabenraa Kommune i fremtiden bør være opmærksom på, blandt andet ved udarbejdelse af en varslet vejledning om kommunens kommunikationspolitik.

Kontaktperson

Kommunaldirektør Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11;
e-mail: ahmt@aabenraa.dk

Kasper Stoof, kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune,
tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk