Nyhed er fra 16-01-2019

Aabenraa Kommune tildeler rekordmange CSR-mærker til socialt ansvarlige virksomheder

67 lokale virksomheder får 7. februar tildelt CSR-mærke Aabenraa 2019 i anerkendelse af deres sociale bidrag og engagement. Det er det højeste antal, siden CSR-mærket blev uddelt for første gang i 2016.

16
012019

- Jeg synes, det er ekstremt flot, at vi i år kan hædre 67 virksomheder med adresse i Aabenraa Kommune med CSR-mærke Aabenraa. Jeg er meget stolt over, at virksomhederne har taget mærket til sig, og at vi dermed får sat fokus på socialt ansvar i Aabenraa Kommune.

Sådan lyder det fra Ejler Schütt, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, på baggrund af, at Aabenraa Kommune nu for tredje gang uddeler CSR-mærke Aabenraa. Mærket tildeles lokale virksomheder, der påtager sig et socialt ansvar og bidrager til at fremme beskæftigelse og uddannelse i kommunen.

I alt ansøgte 69 virksomheder om at få CSR-mærke Aabenraa 2019, og ud af disse er 67 blevet godkendt. I forhold til sidste års modtagere har 46 af dem valgt at søge om mærket igen for i år. Det vil samtidig sige, at det er lykkedes at tiltrække 23 helt nye ansøgere.

- Jeg er oprigtigt glad for, at virksomhederne i Aabenraa Kommune i større og større grad er begyndt at tage CSR-mærke Aabenraa til sig. For vi har brug for lærlinge og et øget udbud af arbejdskraft, og det får vi sat fokus på med CSR-mærket, da vi får fremhævet de gode eksempler, siger borgmester Thomas Andresen.

Tildelingen finder sted 7. februar ved en reception på Aabenraa Rådhus, hvor 67 virksomheder vil få overrakt CSR-mærke Aabenraa 2019.

Fakta om CSR-mærke Aabenraa
CSR er en forkortelse for Corporate Social Responsibility, der handler om, at virksomheder udviser social ansvarlighed og tager medansvar for samfundet.

Med CSR-mærke Aabenraa ønsker Aabenraa Kommune at anerkende lokale virksomheder, der bidrager til at skabe beskæftigelse og uddannelse ved for eksempel at ansætte borgere i virksomhedspraktik, fleksjob eller som elever og lærlinge.

En virksomhed kan blive CSR-certificeret, hvis den ligger i Aabenraa Kommune og opfylder følgende krav:

1. Minimum fem procent af virksomhedens ansatte skal i de seneste tre måneder have været ansat i en eller flere af følgende ordninger:

• Virksomhedspraktik
• Løntilskud
• Fleksjob
• Skånejob
• Ledige ansat i jobrotation
• Medarbejdere, der frivilligt indgår i Beredskabet
• Voksenlærlinge
• IGU – Integrationsgrunduddannelsen
• EGU – Erhvervsgrunduddannelse
• STU – Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
• Elever under AUB-ordningen

2. Virksomheden skal opfylde AUB-ordningens krav om elever, medmindre man ikke er omfattet af ordningen.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Borgerservicechef Aabenraa Kommune, Esben K. Christiansen, tlf.: 21 30 44 30; e-mail: ekc@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk